Hitler imao židovske i afričke korijene

0

Hitler imao židovske i afričke korijene, Life.baNedavno obavljeni testovi DNK pokazali su da je Adolf Hitler imao židovske i afričke korijene, piše u utorak londonski Daily Telegraph.

Testovi DNK, provedeni na temelju uzoraka sline još uvijek živih rođaka zloglasnoga nacističkog vođe, pokazali su biološke veze s “nižim rasama” koje je on svim silama pokušao uništiti tokom holokausta.

Dva Belgijanca, novinar Jean-Paul Mulders i povjesničar Marc Vermeeren, uspjeli su početkom godine ući u trag Hitlerovim rođacima i čak u jednom austrijskom selu pronaći njegovog brata od strica.

Istraživači navode da je hromosom Haplogrupa E1b1b1 izdvojen u uzorcima sline rijedak u Zapadnoj Evropi, ali zato jako rasprostranjen među Berberima, pripadnicima etničke skupine koja živi u Maroku, Alžiru i Tunisu kao i među sefardskim i aškenaskim Židovima.

“Iz ovoga se može izvući zaključak da je Hitler bio u srodstvu s narodima koje je najviše prezirao”, kazao je Mulders u izjavi za belgijski časopis Knack.

Ovo nije prvi put da povjesničari iznose pretpostavku da je Hitler bio židovskog porijekla. Za njegovog oca Aloisa Hitlera sumnja se da je bio vanbračno dijete austrijske služavke i 19-godišnjeg Židova. (Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)