BH novinari – Pozivamo medije na bojkot dok ne dobiju javno izvinjenje od Dodika

- Advertisement -

Upravni odbor Udruženja BH novinari zahtijeva hitno javno izvinjenje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog njegovog sramotnog ponašanja prema novinarima danas u Sarajevu, te poziva novinarske ekipe da obustave praćenje svih Dodikovih aktivnosti dok ne dobiju njegovo izvinjenje.

– Kako su prenijeli brojni mediji u BiH i regionu, prilikom današnjeg dolaska ispred zgrade Tužilaštva BiH, Dodik je kroz prozor službenog automobila pokazao srednji prst prisutnim novinarskim ekipama.

Ovakvim gestom Milorad Dodik je još jedanput demonstrirao ponašanje potpuno neprimjereno i nedostojno jednog visokog političkog zvaničnika. Pored toga što je, po ko zna koji put, vrijeđao i ponižavao predstavnike medija, koji su danas ispred Tužilaštva BiH samo radili svoj posao, takvim vulgarnim ponašanjem Dodik nepovratno urušava ne samo vlastiti ugled, već i ugled države koju kao političar i član Predsjedništva BiH predstavlja – navodi se u saopćenju.

PROČITAJTE JOŠ:  U požaru u beogradskoj fabrici pogonskih sistema za rakete, povrijeđena dva radnika

Dodaje se da Dodikovo „objašnjenje“ na današnjoj press konferenciji kako se njegov gest odnosio samo na pojedine medije koji, kako je kazao, „kontinuirano lažu“ izvještavajući o njemu, te da srednji prst nije upućen onim novinarima koji profesionalno izvještavaju, ne može ni na koji način biti opravdanje za njegove postupke.

– Ukoliko smatra da pojedini mediji i novinari o njemu iznose neistine i klevete, Milorad Dodik na raspolaganju ima mehanizme poput demantija i Zakona o zaštiti od klevete, putem kojih može te medije pozvati na profesionalnu odgovornost – saopćio je Upravni odbor Udruženja BH novinari.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Dvije maskirane osobe provalile u kuću u Ripcima kod Prozora

Policijskoj stanici Prozor Rama prijavljena je provala u kuću...

CIK raspisao lokalne izbore u BiH za 6. oktobar

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela odluku...

Udruženje Pomozi.ba: Cijena kurbana 440 KM

Udruženje Pomozi.ba i ove godine realizuje projekat "Kurban 2024"....

BHRT reagovala na dugove: Umjesto jutarnjeg programa gledaoce FTV-a dočekala testna slika

Gledaoci Federalne televizije jutros, 8. maja, umjesto uobičajenog jutarnjeg...

U sarajevskoj džamiji Ferhadiji za vrijeme namaza muškarac ukrao cipele

Imam džamije Ferhadija u Sarajevu Muhamed ef. Velić objavio...