HronikaLifeLife news

(FOTO) Krenulo rušenje zgrade u centru Sarajeva

0
(FOTO) Krenulo rušenje zgrade u centru Sarajeva, Life.ba
FOTO: RadioSarajevo.ba

Nakon što se prije 23 dana, odnosno 5. marta, urušila zgrada u centru Sarajeva, prošle sedmice počeli su radovi na uklanjanju ruševina.

Demontaža urušenih zidnih struktura nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine – nekadašnje Električne centrale na Hisetima, počela je u petak, 24. marta , a vlasnik je saopćio da je rok za uklanjanje radova 30 dana.

Radovi se izvode pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika pri Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, koji je nadležan za obavljanje poslova iz oblasti zaštite i korištenja kulturno-historijskog naslijeđa, odnosno arhitekte konzervatora, kako je ranije naredila Federalna inspekcija, piše Radiosarajevo.ba. 

(FOTO) Krenulo rušenje zgrade u centru Sarajeva, Life.ba

FOTO: RadioSarajevo.ba

Zgrada Elektične centrale teško je oštećena usljed ratnih dejstava, kada se, između ostalog, krov zgrade potpuno srušio, a sam objekat devastirao.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija pogodila BiH: Muškarac izvršio samoubistvo skočivši sa zgrade

Utjecajem prirodnih faktora i surovosti činjenice da kao takva stoji napuštena već 30 godina, struktura zgrade je nepovratno uništena.

Zbog radova na ruševini prošle sedmice zabilježene su velike gužve na ovom dijelu sarajevskog naselja Marijin Dvor, a kakva je situacija jutros pogledajte u fotogaleriji portala Radiosarajevo.ba. 


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.