HronikaLife news

Evo kako su tri sarajevska policajca uzimala novac od stranaca

0
Evo kako su tri sarajevska policajca uzimala novac od stranaca, Life.ba
Foto: MUP KS

Dva policijska službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su uhapšena, a uskoro će biti i treći. Oni su osumnjičeni za koruptivne radnje tokom obavljanja policijskih dužnosti.

Kako Klix.ba saznaje oni su osumnjičeni da su tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama, a zatim ilegalno uzimali novac od stranih državljana na dva načina. Prema prvim informacijama, E. V., M.K. i M.T. se terete da su oštetili desetine osoba.

PROČITAJTE JOŠ:  Haos na utakmici: Navijač nožem posjekao trenera nakon tuče fudbalera

Prvi način je bilo uzimanje mita, a zauzvrat nisu izdavali prekršajne naloge i to nije ništa novo.

No, drugi način je bio nešto inovativniji za bh. prilike.

Naime, izdavali su prekršajne naloge, naprimjer u iznosu od 100 KM, i novac odmah uzimali na licu mjesta od vozača bez da su ih obavještavali da imaju mogućnost platiti 50 posto kazne u roku od osam dana. Tako su osumnjičeni policajci pola novca uzimali sebi, a drugom polovicom iznosa su uplaćivali kaznu u ime vozača kojeg su kaznili.

PROČITAJTE JOŠ:  Problemi sa neprilagođenom vožnjom: BMW-om se zabio u autobusko stajalište

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić rekla je da su pripadnici MUP-a KS započeli realizaciju akcije kodnog naziva “Sparta” pod nadzorom kantonalnog tužilaštva.

U toku su pretresi na više lokacija u cilju dokumentiranja koruptivnih krivičnih djela za koja su osumnjičeni policijski službenici MUP-a KS.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)