Misija žene u vrijeme dolazećih blagdana, veća je od tih dana

- Advertisement -

Došlo nam je predblagdansko vrijeme, kada sve što će se pripremiti u domu očekuju mnogi od žene – dom da blista i osjeti se ozračje blagdana, trpeza puna raznih delicija. Žena nije samo to, žena je puno više od toga. Želja mi je podsjetiti žene tko su one, ali i muškarce da spoznaju, ako pojedini nisu.

Marija je na svijet donijela Isusa i poslala svijetu veliku poruku – tko je žena.

Rođena si kao orginal, tvoja misija je sačuvati svoju jedinstvenost i neponovljivost na ovoj planeti. Pogledaj se svako jutro u ogledalo i reci sebi kako si posebna. Pusti što drugi misle, pusti što čuješ da drugi govore o tebi, oni govore a ti živiš svoj život. Uvijek će biti zavidnih i ljubomornih oko tebe.

Ivona Šimunović, terapeutkinja i savjetnica u radu s ljudskim resursima

Muškarci se boje uspješnosti žene, a žene teško prihvaćaju ljepotu, dobrotu i samosvjest druge žene. Nemoj da te to rastuži ili uplaši. Neka ti to bude vjetar u leđa. I ne zaboravi, nije bitno što se govori, već tko govori. Uvijek je bilo i bit će kontradiktornih osoba. Žive jedno, promoviraju pričaju o drugom. Danju sveci, noću griješnice. Bukowski je davno izrekao: “Tko će o čemu, nego kurva o moralu”. Zato prati tko o tebi govori, tako ćeš upoznavati ljude oko sebe, jer najviše o ljudima naučimo slušajući što izgovaraju.

A ti – živi život raširenih krila, ljudi nisu došli na svijet da bi vukli okove, već letjeli i širili krila. Upoznavali prostranstva mogućnosti života. Spoznaj da u sebi imas najveću moć i bogatstvo.. Ti si rotkinja, majka, stup obitelji svoje. Snažna, a nježna u svojoj biti, hraniteljica i čuvarica. Ako si razvedena, ne žalosti se, pusti da te život nakon njega vodi jer nitko od nas ne zna što nas čeka iza ugla.

Sačuvaj u sebi ljubav iz koje si došla na ovaj svijet. Ljubav ruši sve zidove, ostavlja neizbrisiv trag i onoga dana kad nas više ne bude. Nemoj budna sanjati, već svoje snove ostvaruj. Samo si jednom dobila priliku živjeti život, upoznati sebe i ovu planetu. Vjeruj! Ne odustaj! Nisu uspjeli samo oni koji su odustali. I za kraj – evo kako biti čarobna žena.

Podijelit ću s vama karakteristike koje su zajedničke čarobnim ženama. Poradi na njima i budi atraktivnija, što već zasigurno i jesi.

Čarobne žene se smiju. Osmijeh je neverbalni govor koji odaje puno informacija i ujedno je i znak savršene ljubaznosti. S našim autentičnim osmijehom, koji se već u prvim sekundama kontakta treba ponuditi, dajemo dobrodošlicu drugoj osobi. Više od jednog puta smo čuli kako je nekog muškarca kod neke određene žene privukao njezin osmijeh. Tako da već znaš da je osmijeh taj koji osvaja. Zaboravi na ozbiljno lice i na lažne osmijehe, pa čak i kada radiš „selfije“. Ako ti je teško nasmiješiti se, pogledaj se u ogledalo i vježbaj. Smij se, besplatno je!

PROČITAJTE JOŠ:  U Lukavcu prilikom tuče ubijen muškarac (35)

Čarobne žene su ljubazne. Njihov pristup je srdačan i uljudan. Njihov glas je mekan i točan. Njihovo ponašanje je općenito dražesno i uravnoteženo. Čarobne žene su pozitivne. Svima nam je teško radovati se s pozitivnim osobama i biti iskren, radije pribjegavamo negativnima, onima koji žive u „žalozemskoj“. Zašto? Jer negativne osobe isušuju, sišu energiju. Sve obrnuto od pozitivaca koji nas zaraze sa svojom energijom, dobrim raspoloženjem, srdačnošću, radošću, srećom i lijepim ponašanjem. Puni su nadanja i zbog njih se osjećamo važnima kada smo s njima. To su osobe s iskrom, s posebnom svjetlošću. Imaju magnet koji privlači i koji se može vidjeti kada ispune to mjesto. To su žene koje uvijek vide svjetlu stranu, čak i u najtužnijim događajima. Želiš prepoznati optimističnu ili pesimističnu ženu? Promatraj crte na njezinom čelu. Ako su horizontalne, optimist je. Ako su vertikalne, pesismist je (tipično namršteno lice).

Čarobne žene su elegantne. Elegancija je stav. Teresa Baró, stručnjakinja za vještine razgovora i neverbalni govor, kaže da elegancija nema nikakve veze s nošenjem skupe odjeće, već s našim ponašanjem. Biti elegantan znači brinuti se da fizički izgled bude u skladu s našim ponašanjem. To je način kako se ponašamo i kako tretiramo ostale. To je isto tako kretanje na udoban, fin, ženstven I nježan način, izbjegavajući pod svaku cijenu biti glasan, njegujući ton glasa i poštivajući životni proctor drugih. To uključuje da ne budemo radoznali, da ne tračamo i da izbjegavamo gurati nos u tuđi život.

Čak i ako želimo pokazati da nam nešto smeta trebamo to napraviti na jedan elegantan način. Biti elegantan znači biti diskretan u svemu, koliko u našem stilu odijevanja toliko u našem pristupu. To znači da se smatramo dobrima, čistima, da lijepo mirišemo, da smo drage. Žene koje stalno koriste „ružne riječi“, dvosmislene šale ili bilo koju vrstu vulgarnosti teško da će biti čarobne.

Čarobne žene su sigurne u sebe i socijalne, s njima je lako započeti razgovor. Nisu u obrambenom stavu niti su loše volje. Koliko puta, jer smo tužne, dolazimo na okupljanja i ne pozdravljamo. Naravno da ne odašiljemo poruku da smo sramežljive, već da smo nepristojne. Naprotiv, ako smo na nekom događaju ili na bilo kakvom mjestu gdje nikoga ne poznajemo, trebamo biti otvorene i započeti ili nastaviti razgovor s osobama koje su blizu nas ili s nekim s kime vodimo razgovor. Treba paziti na naš tjelesni govor. Neka ono bude otvoreno lice, pogled i osmijeh, kao i naši ekstremiteti. To znači, nemojmo imati „odbojno“ lice niti nemojmo prekrižiti ruke ni noge jer to odaje poruku da smo zatvoreni za bilo kakvu interakciju. Samo zapamti da tvoje tijelo kopira tvoje misli i kako je unutra, tako je i vani.

PROČITAJTE JOŠ:  Zabranjen uvoz 50 tona krompira iz Egipta

Čarobne žene znaju slušati. I to aktivno rade. Zbog tog stava se drugi dobro osjećaju. 70% slušaju, 30% govore.

Čarobne žene su empatične. To su žene koje znaju djelovati „po osjećaju“ kojeg osjeća netko treći, na neki stvaran, autentičan način. Nikada ne umanjuju ničije osjećaje niti emocije. Naprotiv, pokazuju iskreni interes za druge. To znači da zbrajaju naše emocije, prepoznaju ih, procjenjuju i pokazuju empatiju kako bi se kasnije osjećale shvaćeno i cijenjeno.

Čarobne žene strasne su u onome što rade. Istinski uživaju u svojim životnim ulogama, bilo da su majke, supruge, poduzetnice, profesionalke ili kućanice. Znaju uživati u onome što jesu i sve rade jer u tome pronalaze svrhu svog života.

Čarobne žene su inteligentne. A to nema nikakve veze s profesionalnim titulama niti s I.Q-om već znaju dobro koristiti svoj mozak i reći svoje mišljenje. Inteligentna žena je sigurna jer zna izraziti svoje mišljenje, zna govoriti, zna braniti svoje ideje i uvjerenja bez da se dođe do rasprave jer razumije da ne misle svi isto kao i ona. Prihvaća da ju se ispravi kada pogriješi. Isto tako ona je žena koja se zna suočiti sa svojim strahovima i prihvaća izazove. Inteligentne žene znaju veoma dobro kontrolirati svoje emocije i ne dopuštaju da ih vode strasti, euforije niti ushićenje.

Čarobne žene su velikodušne. Uvijek su spremne pomoći služiti toliko koliko mogu, čak i ako zbog toga moraju izaći iz svoje komfor zone. Uslužne su, obrazovane i rado pomažu. Velikodušne su čak i kada razgovaraju jer prestaju biti protagonisti i u središtu pažnje kako bi bile primateljice informacija. To znači da znaju slušati i pokazati interes u razgovoru.

Čarobne žene su osobe koje uzimaju u obzir najmanji detalj kako bi bile zahvalne. Za njih nema velikih ni malih darova jer sama činjenica da je netko mislio na njih puni ih osjećajem zahvalnosti. Žene koje su čarobne uče kako biti čarobnom. To znači da su u konstantom rastu i razvoju, koliko duhovnom, toliko ljudskom. Zanima ih svladavanje novih tehnika kako bi usavršile svoje talente i stavile ih u službu svijeta i tako napravile svoj život i život drugih još ljepšima.

Živi život svoje čarobnosti. Žena si! Sva ljepota svijeta u tebi je skrivena.

Autor: Ivona Šimunović, terapeutkinja i savjetnica u radu s ljudskim resursima

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Odjel za droge MUP-a KS uhapsio dilera: Sarajlija zatečen sa paketićima spida i marihuane

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...