Video: Zvijezda brdskog biciklizma se odlično snalazi u reli automobilu

- Advertisement -

Biciklista Brandon Semenuk i filmaš Rupert Walker u video serijalu „Raw 100“ neprestano podižu standarde mogućeg. U najnovijoj epizodi, kanadska zvijezda mountain bikinga svog je dvotočkaša zamijenila Subaruom za reli.

„Raw 100“ je video format koji prikazuje sportiste u akciji na vizualno impresivan način u 100 sekundi dugom videu, popraćenom samo originalnim zvukom. Nakon šest nastavaka snimljenih na brdskom biciklu, MTB legenda Brandon Semenuk „ubacuje u brzinu više“ i sjeda u reli automobil.

Dvojac je viralnu popularnost stekao 2015. godine kada su objavili svoj prvi video, da bi potom nastavili objavljivati nove uratke svake godine.

Za njihov najambiciozniji projekat do sada Semenuk, njegov suvozač John Hall i Walker otputovali su do zabačenih, neasfaltiranih cesta u Montpellieru (Quebec, Kanada).

Kada nije zauzet ispisivanjem historije na Red Bull Rampageu (vlasnik je rekordne četiri titule), gradnjom kreativnih staza na takmičenju Red Bull Joyride 2022 ili pretvaranjem napuštenih rudnika u vrhunske biciklističke kampove, 30-godišnji Semenuk gradi ime na sjevernoameričkoj reli sceni.

PROČITAJTE JOŠ:  Dan šehida: Sjećanje na one koji su živote dali za državu BiH

Od 2010. godine i svoje prve reli trke, Semenuk je sakupio pet pobjeda u Kanadskom reli prvenstvu (CRC) i par titula na Sjevernoameričkom reli kupu (NARC).

„Brandon je veoma smiren, proračunat vozač koji izuzetno brzo razmišlja i zna kako iz automobila izvući maksimum“, objašnjava veteran relija Hall, rođen u Velikoj Britaniji.

Prošle godine Semenuk se uz timskog kolegu i takođe svestranog sportistu – Travisa Pastranu – takmičio za američki tim Subaru Motorsportsa. Bio je treći u ukupnom poretku Nacionalnog vozačkog prvenstva (ARA), te je sa četiri pobjednička postolja i pobjedom zaključio sezonu Cooper Tire Oregon Trail relija.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Zimska idila u proljeće: Pogledajte kako je snijeg zabijelio na olimpijskoj ljepotici

Semenuk i Hall su se žestoko borili preko 600 kilometara (u 18 etapa makadama i ceste) kako bi izborili prednost od svega 23 sekunde ispred Pastrane i njegovog suvozača Rhianona Gelsomina, u jednoj od njegovih najtežih trka ikad.

„Trka je počela u vlažnim uslovima, s izuzetno skliskim putevima i rizičnim spustovima – što sve ide Brandonu na ruku. Znali smo da ćemo imati prednost sve dok ostanemo fokusirani i budemo vrhunski vozili. Prvi dan smo završili sa 35, a drugi sa 24 sekunde prednosti u odnosu na Travisa. Subaru je zauzeo sva tri mjesta na pobjedničkom postolju, a Brandon i ja smo bili prvi u Oregonu te treći u ukupnom poretku prvenstva“, kaže Hall.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Odjel za droge MUP-a KS uhapsio dilera: Sarajlija zatečen sa paketićima spida i marihuane

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...