VIDEO, FOTO Luksuzni automobili i “Nissan Star Wars” oduševljavaju posjetioce

- Advertisement -

Za koncept ”Star Wars” odlučio se Nissan koji je predstavio i model Rouge u skladu sa temom

Luksuzni automobili i tema ”Star Wars” oduševljavaju posjetioce najvećeg sajma automobila u Sjevernoj Americi za javnost je otvoren 11. februara u Chicagu, javlja Anadolu Agency (AA). U McCormick Placeu u Chicagu otvoren je 109. sajam automobila koji je već prvog dana privukao veliki broj posjetilaca. Proizvođači automobila borili su se da zanimljivim prezentacijama i aktivnostima privuku posjetioce.

To je za rukom pošlo izlagaču ”Nissan” koji se ove godine odlučio na koncept ”Star Wars”. Animatori su glumili likove iz poznatog serijala filmova, a predstavljen je i model Rogue čiji je dizajn bio u skladu sa konceptom.

Veliku pažnju privukao je i paviljon pojedinih lokalnih kompanija koje su imale zajedničku izložbu luksuznih automobila. Ukupna vrijednost 17 automobila procijenjena je na 12 miliona dolara. Na sajmu su predstavljeni i pametni sistemi koji omogućavaju veću sigurnost, ali i vozila neuobičajenih boja. Očekuje se da će sajam koji će trajati do 20. februara posjetiti više od milion ljudi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...