Automoto

Clio 20th i Clio R.S. 20th Limited Edition

0
Clio 20th i Clio R.S. 20th Limited Edition, Life.ba

Clio 20th i Clio R.S. 20th Limited Edition, Life.baRenault Clio je osvojio preko 10 miliona ljudi tokom posljednih 20 godina. Naime, tačno toliko modela Clio je prodato,  zahvaljujući brojnim prodajnim atributima koji ističu ovaj automobil u svojoj klasi.

Clio je postavio nekoliko rekorda-jedini je model  koji je uspio dva puta osvojiti titulu Automobila godine, prvi je model iz B segmenta koji je osvojio 4 zvjezdice na EuroNCAP testu, nakon toga i pet zvjezdica na istom testa  a  i sa ponudom opreme i mogućnostima već dugi niz godina postavlja standarde u klasi.

Da bi proslavili 20 godina postojanja modela Clio, Renault je danas predstavio specijalnu ediciju povodom ovog jubileja.

Limitirane verzije sa troja ili petora vrata Clio i Clio Estate dobit će specijalnu verziju, kao i Clio Renault Sport.

Ovi modeli nosit će oznaku „20th“, vizuelno se razlikovati od standardnih modela, kao na primjer kod modela Sport, koji će u varijantii „20th“ biti prodavan samo u eksluzivno bijeloj i crnoj, dvonijansnoj kombinaciji boja.

Obzirom da se radi o limitiranoj specijalnoj ediciji, Renault će bogato opremiti modele, i zavisno od tržišta gdje će se prodavati, limitirana verzija će dolaziti serijski sa TomTom navigacionim sistemom, manuelnom ili automatskom klimom, dodatno zatamljenim stražnjim staklima, tempomatom i 80W radio-CD sa MP3, uključujući Bluetooth Plug&Music mogućnosti povezivanja.

Clio 20th i Clio 20th Renault Sport,  na tržište Europe dolaze u martu ove godine. Renault će u Francuskoj primati narudžbe od danas (09.02.2010) sa početnom cijenom od 14.350 eura za Clio 20th, dok će Clio R.S. 20th koštati 24.700 eura.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)