Automoto

Bugatti Veyron SuperSport: 1.200 KS do 100 km/h za 2.2 sekunde!

0
Bugatti Veyron SuperSport: 1.200 KS do 100 km/h za 2.2 sekunde!, Life.ba

Bugatti Veyron SuperSport: 1.200 KS do 100 km/h za 2.2 sekunde!, Life.baNi sami nismo bili sigurni da li da ovu vijest objavimo u našoj rubrici „No Comment“ ili „Automoto“. Ipak, teško je bez komentara najaviti dolazak još snažnijeg Bugatti Veyrona. Nešto što se donedavno spominjalo samo kao glasina, sada je prema informacijama Cars UK koji je dobio zvaničnu potvrdu ovog proizvođača automobila, postalo stvarnost!

Novi Bugatti Veyron SuperSport bit će imitiran na svega 30 primjeraka, pojedinačne cijene 1.650.000 eura. Dobro ste pročitali, jedan milion šest stotina i pedeset hiljada eura. Ili, ako vam je lakše, oko dva miliona američkih dolara prema trenutnom kursu. Isporuka počinje krajem ove godine.

A karakteristike? Šta reći o automobilu koji isporučuje 1.200 KS – lakši je za 300 kilograma u odnosu na „obični“ Veyron, „stotku“ stiže za 2.2 sekunde! Maksimalna brzina – daleko iznad 300 km/h! Jedini podatak koji je još uvijek na nivou spekulacija, mada smo uvjereni da nije daleko od istine, je da će Bugatti Veyron SuperSport imati nekoliko izmjena na exterijeru.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)