Prvi put u svojoj karijeri pokazala kćerku? Hanka Paldum predstavila kćerku u spotu za novu pjesmu “Niko kao majka”

- Advertisement -

Hanka Paldum u spotu za novu pjesmu “Niko kao majka” prvi put je predstavila kćer Minelu, a pridružila joj se i unučica Širin.

“Niko kao majka” naziv je novog singla Hanke Paldum, koji će se ovih dana moći čuti u programu bosanskohercegovačkih, ali i regionalnih radiostanica, a pjesma je dobila i svoje posebno videoizdanje u kojem kraljica sevdaha prvi put predstavlja svoju kćer Minelu i unuku Širin!

Inspiraciju je pronašla u kćerki i unuci

Dirljivi stihovi pjesme koja pjeva o majčinskoj ljubavi potaknuli su Hanku da u videospot uključi svoje najbliže.

“Ova pjesma u meni budi najljepše emocije, koje samo majka može osjetiti. Upravo su mi oni bili inspiracija da se u spotu pojave moja kćerka Minela i njena kćerka, moja unuka Širin. Bez obzira na to što je kroz moj život i karijeru bila stalno uz mene, nije bilo lako uvjeriti Minelu da pristane na tu moju ideju jer ona ne voli kamere i javno eksponiranje, a pogotovo kad sam joj predložila da i svoju malu curicu Širin snimimo. Željela sam da mi se u jednom kadru pojavi i njen sin, moj unuk Ishak. Dok se u pjesmi majka obraća svojoj kćerki, nekako mi je bilo logično da to uistinu bude jedna priča u kojoj će se prepoznati svaka majka koja ima kćerku, a i moja Minela je majka i ima svoju kćerku”, iskreno je ispričala Hanka Paldum.

PREMIJERA SPOTA

Otkrila je da će ekskluzivna premijera spota “Niko kao majka” biti na njenom službenom kanalu na YouTubeu u subotu, 9. jula tačno u podne.

Videospot je sniman na predivnim lokacijama netaknute prirode – izletištu Javorov Do na Bjelašnici i u bajkovitom Zaštićenom pejzažu Konjuh kod Banovića, prenosi Dnevnik.hr.

Hanka je otkrila i kako je nastala njoj toliko draga i važna pjesma “Niko kao majka”, koju je prije nekoliko godina prvo otpjevala sa ženskom vokalnom skupinom The Dekle iz Hrvatske.

“Prije nešto više od dvije godine pozvao me je Ivica Plivelić, moj prijatelj iz Zagreba, veoma uspješan autor mnogih pjesama, i pitao me bih li pristala snimiti jednu pjesmu s mladim djevojkama iz grupe The Dekle kako bismo im na taj način pomogli da se uz moje ime lakše plasiraju na muzičkoj sceni. Kada sam čula kako pjevaju, odmah sam pristala. To sam učinila sa zadovoljstvom, bez ikakve financijske nadoknade. Kada smo je snimili, osjetila sam takvu emociju da sam poželjela da je i sama snimim”, istaknula je Hanka.

Pjesma je poklon svim majkama

“Osjetila sam da je upravo sada vrijeme da je snimim, da ovu pjesmu, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ostavim svim majkama kao poklon kako bi svaka majka gledajući u svoje dijete osjetila zahvalnost Stvoritelju na daru koji daruje iz svoje ljubavi i milosti! Pjesmu sam snimila u studiju kod Marina Meštrovića uz istaknute muzičare i Samira Hodžića, koji je radio i na aranžmanu.”

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...