Žestoka rima i bitovi Helem Nejse, Frenkija, Kontre i Indiga na Jahorini

- Advertisement -

Žestoka rima reperskog dvojca Helem Nejse prolamala se sinoć sa “Main stagea”, druge noći Festivala 84 koji se od 15. do 18. marta održava na olimpijskoj Jahorini. Pred brojnom publikom izveli su svoje hitove, već objavljene, ali i one za koje sami kažu da ih pjevaju samo kad su “kod kuće”. Ionako usijanu atmosferu nakon toga dodatno su podgrijali Frenkie, Kontra i Indigo starim, ali i stvarima sa nedavno predstavljenog albuma Egzil koji je proteklih mjeseci pobrao simpatije publike širom regiona, a Sarajevo i Tuzlu koncertima doveo do usijanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

– Jako sam zadovoljan nastupom. Imali smo čast da sviramo na “Main stageu” u jako dobrom terminu. Dosta je šarena publika, bilo je i nove publike, ljudi koji nas možda i ne slušaju, ili znaju možda jednu, dvije pjesme, a sinoć su poslušali čitav nastup, što je super, kazao je Frenkie.

Kontra kaže da svaki festival vidi kao priliku.

– Najjači adut cijeloj FM Jam ekipi su nastupi uživo. Mi puno tome dajemo pažnje, vjerovatno više nego neki drugi reperi. Mislim da nam je to najjače oružje. Zato svaki festival vidimo kao priliku da dobijemo neku novu publiku. Mislim da je i sinoć isto tako bilo. Kako se primicalo kraju, atmosfera i bivala sve bolja. Za svaku publiku po nešto, bilo je starijih i mlađih. Logično je da stariji više vole starije stvari, ali kako je u toku promocija novog albuma Egzil, važno nam je da budu prihvaćene i nove pjesme, kaže Kontra.

PROČITAJTE JOŠ:  Eldin Huseinbegović pred koncerte: Zahvaljujući muzici putujem širom svijeta i upoznajem nove narode i kulture

https://www.facebook.com/helemnejs/videos/1697329747010250/

Donosimo vam dio atmosfere sa sinoćnjeg nastupa na Jahorini kroz galeriju fotografija.

Foto: Sulejman Omerbašić

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...