Zagreb vs Beograd u Sarajevu: Ko je počeo rat, i ko je smješniji 

- Advertisement -

 stand up

Stand-up komedija u Kriterionu donosi još jedno gostovanje komičara iz regije, u prevodu, bivše Jugoslavije. U Sarajevo dolazi komičar Dejan Đerić iz Beograda i Goran Vugrinec iz Zagreba, kako kažu da se napokon riješi ko je smješniji, i ko je počeo rat.

Dejan Đerić o sebi u trećem licu kaže: Iako mu je desnica prva ljubav, u duši ljevičar, a i kako drugačije kao Beograđanin u Zagrebu.  Voli ravnodnevnice, jer se zalaže za jednakost, samo čega, ne zna ni sam… Ne voli Bijele ajkule i političare, oba mogu da ti donesu samo nevolje, samo što te jedni izgrizu, ubiju i udave, dok te ajkula možda i ostavi živog… Ne voli da priča o sebi u trećem licu, kao ni jedna druga normalna osoba, ali eto pogriješi čovjek.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Goran Vukrinec je rođen 1985. u Zagrebu gdje preživljava i danas. Osim blamiranja na pozornici povremeno radi kao novinar i marketar, a dodatni mu užitak pruža i jurnjava kroz šumu na brdskom biciklu. Ne voli kada ljudi s krive strane pišu smajlića. Ne boji se visine, ali strahuje od pada s iste.

U slobodno vrijeme piše haiku prozu te protiv sebe igra potapanje brodova. Inspiraciju za fore pronalazi u telefonskom imeniku i vjeruje kako bi humorom mogao ubijati profesionalno. Ne razumije zašto ga nitko ne shvaća i jedini shvaća sve ostale. U vrtiću su ga zvali Don Juan, u školi Casanova, a u srednjoj nimfomanom. Sada ga zovu visideda.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Također, ovisan o Red Bullu, ima previše energije i kako bi Sade rekla ‘he moves in space with minimum waste and maximum joy’.

Zagreb VS Beograd Stand Up Show u Kriterionu će početi u 20.30 sati u petak 14. novembra. Karte za ovaj nastup se mogu kupiti u Kriterionu po cijeni od 5 KM, a organizatori napominju da je broj karata ograničen.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...