Youtube i gaming spektakl: U Sarajevu održan prvi Ultra Tube Fest [foto]

- Advertisement -

Brojni fanovi YouTube kulture u subotu su prisustvovali premijernom izdanju Ultra Tube Festa, događaja koji je organizaciji BH Telecoma i Samsunga, u sarajevski Dom mladih, doveo najveća imena regionalne YouTube scene.

 Ultra Tube Fest je bio savršena prilika da se fanovi YouTube kulture upoznaju sa najvećim regionalnim zvijezdama ove planetarno popluarne platforme kroz jedinstven edukativno-zabavni program. CeriX, Braco Gajić, Nuni, Nedim, iggy Plejer, Nugato, Bake, 50N3, Imperator FX, Sara i Lea Stanković priredili su posjetiteljima vrhunsku zabavu i dan za pamćenje.

U prepunom Domu mladih program Ultra Tube Festa odvijao se paralelno u Ultra Fan Zoni i Samsung Play Areni. Posjetioci su uživali u vrhunskoj zabavi i druženju, učesnici su sa prisutnima podijelili vlastito iskustvo u kreiranju video sadržaja, a razgovaralo se i o veoma važnim temama kao što je sigurno i oprezno korištenje interneta. Zabavu su, spektakularnim muzičkim nastupima, dodatno začinili popularni YouTuberi Nedim, Bake, Nuni i Lea Stanković.

PROČITAJTE JOŠ:  Eldin Huseinbegović pred koncerte: Zahvaljujući muzici putujem širom svijeta i upoznajem nove narode i kulture

Bogat popratni sadržaj odvijao se na više lokacija u kojem su najviše uživali ljubitelji gaminga. U Samsung Play Areni gosti su predstavili nove igrice i pokazali neke od najzahtjevnijih gaming trikova, a najhrabriji posjetioci su imali priliku da odmjere snage  protiv nekih od najboljih regionalnih gamera.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...