Winterville u Mostaru na više lokacija, doček uz ‘Hladno pivo’ [video]

- Advertisement -

Mostarce će u Novu godinu uvesti zagrebačka grupa „Hladno pivo“ , a Zimski grad Mostar „Winterville by Coca Cola“ ove godine bit će otvoren 1. prosinca i trajat će do 9. siječnja 2020. godine.

U sklopu Zimskog grada predstavit će se više programskih sadržaja, koji će biti organizirani u suradnji s mostarskim umjetnicima i djelatnicima iz oblasti kulture te izvedeni na pet lokacija u gradu, rečeno je na tiskovnoj konferenciji u Mostaru povodom predstavljanja Zimskoga grada.

Mostarce će u novogodišnjoj noći zabavljati zagrebačka grupa “Hladno pivo”, a na dan dočeka Nove godine, 31. prosinca u 12 sati bit će upriličen i dječji doček.

Ove godine zabavu će otvoriti grupa “Twist” i oni će biti uvod u glavni dio programa, a zatim slijedi istarska grupa “Gustafi” te „Hladno pivo“. To je grupa koja će, vjerujem, vrlo energično uvesti Mostarce u Novu godinu- kazao je član Organizacijskog odbora Mili Tiro, inače direktor Mostar Blues & Rock Festivala.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Već idućeg dana nastupit će mostarski “Big Band” koji predvodi Damir Bunoza, a zatim poznata sarajevska grupa „Crvena jabuka“.

Organizatori ističu kako će ove godine Zimski grad biti jedna velika pozornica na potezu od Musale i Korza do Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosaće oživljena nastupima plesnih skupina, glazbenika, akrobata i klaunova.

– Svaku večer u jednom dijelu Wintervillea bit će koncerti lokalnih glazbenika, dok će tijekom dana biti emitiran glazbeni program  na cijelom Šetalištu, kao ugodna zvučna kulisa – poručio je ravnatelj „Mostar Rock School“ Orhan Maslo.

Inače, „Advent by Wintherville“ bit će otvoren 1. prosinca ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

– Advent by Wintherville bit će otvoren ispred Kosače paljenjem prve adventske svijeće na vijencu povodom prve nedjelje došašća-  kazao je ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović, dodajući kako će programski sadržaj biti kreiran kao jedan spoj tradicionalnih predbožićnih manifestacija koje se inače događaju u Kosači.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

– Ove godine poseban događaj bit će „Magic by Winetervill“ koji će biti stacioniran u parku, gdje će se upriličiti posebna bajka s klizalištem za djecu ali i za odrasle, s više zabavnog sadržaja poput gastronomskih sajmova i slično –  kazala je Sanela Ćorić Mešić iz Službe za kulturu Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara.

„Market by Winterville“ kreće od 14. prosinca i on će obuhvatiti Šetalište, Korzo i Musalu, gdje će biti postavljene sajamske kućice.

Iz Grada Mostara pozvali su pravne i fizičke sobe iz oblasti obrta, ugostiteljstva i trgovine, zainteresirane za najam kućica, da se prijave putem javnog poziva koji će biti dostupan na web stranici Grada Mostara.

Kompletna organizacija Wintervilla i dočeka Nove godine košta 300 tisuća maraka, od čega je Grad Mostar izdvojio 120 tisuća maraka, dok su ostala sredstva obezbijedili sponzori.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...