Vojislav Dragović, čovjek koji je uradio pjesmu za Alena Islamovića za Life.ba: Nadam se da će dobiti epitet evergreena 

- Advertisement -

Alen Islamović objavio je nedavno novu pjesmu “Znak”, koja je ujedno i najava njegovog novog albumaMuziku i aranžman za pjesmu radio je Vojislav Dragović, bivši golman  tima sa Koševa , koji je vlasnik FIFA-ine licence za menadžera. Dragović je uradio i kompletnu produkciju. Tekst za pjesmu napisala je Katarina Ćirić. Inače, Dragović je ostavio trag u bordo svlačionici. U gradu na Miljacki i danas kada se spomene njegovo ime navijači tima sa Koševa ”dignu palac gore”. Vojo je sada u menadžerskim vodama, a godinama sarađuje sa klubovima iz Lige petice. Također, član je popularnog beogradskog rock benda Piloti.

Piše:Edin Isanović

U razgovoru za naš portal otkrio je kako je došlo do saradnje sa Islamovićem.

” Prijateljstvo sa Alenom opet ima veze sa fudbalom. Prije nekoliko godina moji prijatelji iz NK Osijek, kluba kojem sam dosta igrača prodao u inostranstvo, između ostalih Šutala, Marića, Barišića…pravio je novogodišnju zabavu. Željeli su da im dovedem neku muzičku zvijezdu kao iznenađenje. Doveo sam Momčila Bajagića Bajagu i Alena Islamovića. Tada sam već upoznao Alena i uzeo sam broj telefona. Kasnije sam mu rekao da bih volio da napravimo neku pjesmu. Da bude spektakularna, kao nešto iz vremena ‘Dugmića’. Odnosno, pjesma koja je dostojna njegovog glasa. Tada smo se dogovorili i postali prijatelji. Kada je počela korona imao sam više vremena da se posvetim radu u studiju. Napravio sam demo, Alenu se dopalo i došao je u Beograd. Prvo smo snimili radnu verziju, a onda i konačnu. Alen će ove godine izbaciti album, a možda napravimo još neku pjesmu”, kazao je Dragović.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Kad će taj kružni?

Vojo dodaje kako su dojmovi dobri i da je pjesma ispala onako kako je želio.

”Ima prizvuka retro, a Alen ima glas kao rijetko ko na planeti. Njegov glas kada se čuje automatski vas vraća 30 i nešto godina unatrag. On je potpuno isti, a niti jedan glas ne budi toliko sentimenta i nostaligije na sve hitove koje je otpjevao još dok sam ja bio dijete. Odrastao sam uz Bijelo dugme koje je imalo antologijske pjesme. Izuzetno sam zadovoljan što sam uopšte imao priliku da sarađujem s njim i kako je to sve na kraju ispalo. Mnogo mi je u tome pomogla prijateljica Katarina Ćirić koja je napisala tekst i jednostavno me ‘pogurala’ do kraja”, istakao je nekadašnji golman tima sa Koševa i član beogradskih Pilota.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Na kraju je Vojo naglasio kako su reakcije na pjesmu izuzetne.

”Reakcije su sjajne i nisam baš očekivao da će biti u ovoj mjeri. Pogotovo ako uzmemo u obzir okolnosti, od pandemije, rata u Ukrajini, inflacije… Pored youtuba koji je relevantan parametar, pjesma se vrti na TV ekranima i preko stoninu radio stanica. Također, jednom ili više puta bila je hit dana. Nadam se da će pjesma dobiti epitet evergreena ”, zaključio je Dragović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...