Video: Prvo predstavljanje za tri MC-a na pauzi Marčelovog nastupa

- Advertisement -

Proteklog vikenda održan je Red Bull RapLika hip hop night sa Open Mic sesijom. Gost ove noći bio je legenda regionalnog hip hopa, Marčelo, koji je nakon dugo vremena ponovo nastupio pred sarajevskom publikom.

Klub Underground je bio premalen da primi sve fanove koji su htjeli uživati u nastupu beogradskog velikana.

Hip hop veoma brzo raste u cijelom regionu, neki kažu da raste u svim smjerovima, novim tokovima, a i da stara garda rasprodaje sve veće sale. Nove generacije također dolaze i traže svoj prostor. Neki od njih veoma uspješno koriste platformu Red Bull RapLike koja već tri godine mladim free stylerima omogućava da naprave svoj profesionalni nastup pred mnogobrojnom publikom.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

Pored takmičarskog dijela, Red Bull RapLika je u zadnjem kvartalu 2018. godine predstavila i hip hop night program gdje su mladi i talentovani reperi imali šansu da naprave svoje prve nastupe. Već u januaru 2019. godine Geko je predstavio svoj novi EP upravo u sklopu hip hop nighta.

Nastup Marčela 15.2.2019. godine je prvi event gdje se u Red Bull RapLika night uključila i Open Mic sesija na kojoj su nastupila tri mlada MC: Adi, MC Shizi i Drama Fernandez. Nastupili su po prvi put pred nekoliko stotina ljudi i doživjeli pravi mali pozitivni šok.

PROČITAJTE JOŠ:  Foto dana: Za ljubav nikad nije kasno

Planirano je da njihov nastup bude prije Marčela, ali stari vuk je izrazio želju da mlade nade stavi u epicentar, te je na vrhuncu svog nastupa na stage pozvao spomenutu trojku.

Pogledajte u video prilogu atmosferu iz Undergrounda, izjavu Marčela i reakcije MC-va koji su po prvi put nastupili na stageu i to pred skoro 500 ljudi.

Red Bull RapLika hip hop nights sa Open Mic sesijama se nastavlja i narednog mjeseca, novi mladi talenti će imati šansu da se prijave i ostvare svoj prvi profesionalni nastup, dok takmičarski dio Red Bull RapLike je planiran za jesen 2019. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...