Event & ZabavaMuzika

Video: Primal Scream najavljuje Chaosmosis, pogledajte i Where The Lights Gets In

0
Video: Primal Scream najavljuje Chaosmosis, pogledajte i Where The Lights Gets In, Life.ba

Kultni bend Primal Scream objaviće svoj 11 studijski album pod nazivom “Chaosmosis” 18. marta, 2016. godine. U album će vas uvesti prvi singl “Where The Lights Gets In” koji je upravo objavljen. Ovu uzbudljivu pesmu Primal Scream je snimio sa Sky Ferreiraom, mladom američkom pevačicom.

Album je sniman u Londonu, Njujorku i Stokholmu a pesme su pisali i producirali Bobby Gillespie i Andrew Innes. Pored saradnje sa Sky Ferreiraom, gosti na albumu su Haim (prateći vokali), dobar prijatelj benda koji je sa njima svirao na Glastonbury festival kao i Rachel Zeffira iz “Cat’s Eyes”.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Ivana Knoll ne prestaje šokirati provokativnim izdanjima: Zamiješala kukovima u haljini na rese

Album će objaviti izdavačka kuća Ignition Record preko [PIAS] a u Srbiji će se naći u distribuciji Lampshade Media. “Primal Scream” su nastali 1982. godine u Glazgovu a za njihovo otkriće najzaslužniji je Alan Mekgi, iz izdavačke kuće “Creation Records” koji je na scenu izbacio i “Oasis” i “The Hives”.

Među najznačajnijim albumima u njihovoj karijeri smatra se “Screamadelica“ iz 1991. godine, koji se prema mnogobrojnim kritičarima nalazi i među najznačajniji albumima te decenije. “Screamadelic” predstavlja pionirsko spajanje dve subkulture, elektronske i rok! Svetska muzička kritika često potvrđuje da se radi o izuzetnom bendu čiji je uticaj na savremenu muziku nezamenjiv.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.