VIDEO: irieFM – Kliziš

- Advertisement -

Lampshade Media sa ponosom predstavlja novog člana svoje muzičke porodice, bend IRIE FM! Krajem godine, ovaj osmočlani bend, oduševio je javnost uživo izvođenjem pesme “Kliziš” a od danas, ova pesma je dostupna i na Deezeru, u izdanju Lampshade Media. Zavodljiva melodija u sjajnom, odlično odsviranom aranžmanu doprinele su da se “Kliziš” sa pravom izdvoji kao jedna od najinteresantnijih pesama na našoj muzičkoj sceni u poslednje vreme.

“Pesma “Kliziš” je nastala kao omaž muzici osamdesetih godina i zlatnom dobu kreativnosti u domenu subkulturne muzike naših prostora. Prenošenje dela atmosfere Beograda 80-tih godina ovaj put se blenduje sa prvim albumima Prince-a, i elektro-reggae zvukom zastupljenim u ostvarenjima umetnika kao što su Black Uhuru i Grace Jones. Kliziš je intimna Vukašinova priča, (subjektivno) istinita od prve do poslednje reči. Do koske. Jer subjektivno jedino i postoji, kada je ljubav u pitanju.” – izjavili su članovi benda.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajram Šerif Mubarek Olsun

Irie Fm čini ekipa izvrstnih muzičara okupljena oko zajedničkog cilja – stvaranja muzike sa ukusom. Vukašin Marković – frontmen benda je kako kaže, posle dugo godina, konačno našao ćup sa zlatom koji je veći i značajniji od onog iz čuvene serije “Porodično blago”. Tada je, kroz lik mladog Bebana otkrivao glumu, međutim, kaže da je odavno muzika u njegovom životu definitivno preuzela primat. Sa Vukašinom u liniji stoje diskretni heroji, drugari koji dele svakodnevicu i aktivno
oblikuju ovaj bend.

Žanrovski, koreni zvuka benda Irie Fm i njihovog prvog albuma “Skills Of The Youths” (“Veštine mladih”) se nalaze na području karipskog mora i londonske podzemne železnice, vešto zamotanog u kaput sa Kalenić pijace. Na krilima ovog izdanja i Rototom takmičenja 2012. godine, bend je proglašen za najbolji mladi evropski reggae bend u Evropi, u konkurenciji od preko 600 bendova. Kao nagradu, bend je osvojio turneju po Evropi uz “prime-time” satnice na najvećim reggae festivalima, gde je imao prilike da svira sa svim velikim imenima iz domena reggae muzike.

Više svirki van zemlje nego u zemlji, evropska priznanja, i turneje po Evropi i Indiji, su dokaz kvaliteta Irie Fm-a, ali i bude želju da se ovaj bend češće pojavljuje na domaćim prostorima.

Drugi album biće objavljen za Lampshade Media a za razliku od prethodnog, biće na sprskom jeziku. Reggae osnova je i dalje tu ali sa više upliva drugih žanrova, kao što su disco, afrobeat, funk i dr. tako da od Irie FM-a možete vrlo uskoro očekivati pravu “fusion” bombu dobrog zvuka a pesme “Svi” i “Kliziš” se uveliko vrte po radiju i žurkama.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...