Video: Frenkie, Kontra, Indigo podijelili utiske nakon završetka albuma u Los Angelesu

- Advertisement -

Frenkie, Kontra i Indigo završili su snimanje svog trećeg zajedničkog albuma, a nakon prva dva iz Berlina i Tokija, ovaj su snimili u Red Bull Music Studios Los Angeles.

Lokacije koje inspirišu, studio najvećih standarda, i ekipa profesionalaca okupljenih oko projekta, doveli su do najproduktivnijeg putovanja koje je Fm Jam trojac do sada imao. Iz sunčane Kalifornije vratit će se sa 12 novih pjesama, nekoliko video uradaka i kratkim dokumentarcem.

Snimanje još uvijek neimenovanog albuma okarakterisali su kao najkvalitetnije do sada, obzirom da su sa sobom donijeli i ranije stečena iskustva iz Red Bull muzičkih studija u Berlinu i Tokiju. Svoje oduševljenje nije krio ni njihov studijski inženjer Henry D’Ambrosio. Iako je imao čast raditi sa velikim svjetskim zvijezdama hip hop-a, kaže kako nikada nije vidio radnu etiku i odlučnost poput one koju su imali ovi momci.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Svi ovi fantastični uslovi doveli su do rekordne brzine nastajanja albuma, za koji su prvi dan snimili 10 pjesama, a u naredna dva dana ih sve smiksali. Zadnjeg dana zablistao je glavni inženjer Red Bull Music studija James Musshorn. Sa preko 20 godina iskustva i rada u brojnim studijima u Los Angelesu, njegov je zadatak bio da svojim masteringom uradi posljednji dodir na ovom dolazećem albumu.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Iako sve liči na beskrajnu zabavu u Kaliforniji, ekipa ima malo momenata za odmor.

Svojih nekoliko preostalih dana u jednoj od najvećih hip hop metropola koriste za snimanje kadrova za dolazeće singleove, i tako nastavljaju predano raditi kako bi svojoj publici donijeli što bolji materijal.

Dok čekamo dodatne novosti, pogledajte njihove utiske sa posljednjeg dana snimanja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...