Večeras veliki koncert Sarajevo Big Banda u Domu mladih: Hitovi Raya Charlesa u izvedbi Uroša Perića

- Advertisement -

Dvosatni muzički užitak

U sarajevskom Domu mladih, večeras s početkom u 20 sati, održat će se veliki koncert Sarajevo Big Banda i gostujućih muzičara na kojem će publici biti predstavljeni najveći hitovi američkog kompozitora i izvođača, pionira bluesa, Raya Charlesa.

Prvi put pred sarajevskom publikom nastupit će Uroš Perić, slovenački blues, soul i jazz pijanista i pjevač koji je po ocjeni kritičara najbolji interpretator muzike Raya Charlesa.

„Uroš je neprikosnoveni reprezent njegovog opusa i stila u sviračkom i vokalnom smislu. Pozitivna energija koju širi svojom scenskom pojavom nikoga neće ostaviti ravnodušnim“, izjavio je Marin Gradac, izvršni producent Sarajevo Big Banda i član Upravnog odbora Udruženja muzičara Saraj Pro-Brass zaslužnog za organizaciju koncerta.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

O očekivanjima pred večerašnji nastup Uroš, koji je sa svojim programom Tribute to Ray Charles nastupao širom svijeta a BiH će biti 25. država po redu,  kaže:

„Koncert će biti pun energije i dobre muzike, od balada do brzog tempa. Mislim da ćemo lijepo zajedno obilježiti 15 godina moga rada“. 

Ovaj veliki muzički događaj večeras bit će obogaćen nastupom trojice mladih solista iz Bundes jazz orkestra iz Savezne Republike Njemačke (BuJazzo): Philip Dornbush na saksofonu, Gregor Sperzel koji svira trombon i Janos Loeber na trubi.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Jedinstveni zvuk Big Banda, obogaćen najboljim mladim njemačkim solistima, u atmosferi novogodišnjih praznika u Sarajevu, bit će prilika za dvosatni užitak za muzičke sladokusce svih uzrasta.

Karte za koncert u iznosu od 15 KM moguće je kupiti na prodajnim mjestima BKC i plato Skenderija u periodu od 9 do 17 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...