Upoznajte Ivanu Majcan

- Advertisement -

Ivana Majcan novo je ime na hrvatskoj glazbenoj sceni. Da će glazba biti njezin životni put dala je naslutiti još kao dijete pjevajući na lokalnim dječjim festivalima “Mali Veliki mikrofon” te “Do, Re, Mi”. Godine truda i upornosti, veliki talent, podrška njezinih najbližih, te gostovanja na manjim i većim festivalima, urodili su plodom te ova mlada kantautorica napokon službeno predstavlja svoj prvi singl.

Za pjesmu „Ljubav se dogodi“ snimljen je i video spot u režiji Josipa Šušteršića iz Umaga, a u spotu se kao jedan od glavnih glumaca pojavljuje Dražen Turina poznatiji kao Šajeta u ulozi Kupida. Spot je sniman u “najmanjem gradu na svijetu” – Humu u Istri.

Tekst i glazbu napisao je Toni Pernić, a za aranžman pjesme zaslužan je Mauro Giorgi.

Ovo je prva pjesma s kojom Ivana, pod etiketom Menarta, kreće u osvajanje glazbenih top ljestvica, a da je na pravom putu, govore i prve reakcije publike.

„Kad mi je autor pjesme Toni ponudio pjesmu jako mi se dopala. Stil i tekst pjesme su mi jako odgovarali i tako sam odlučila da ju želim snimiti. Jedva sam čekala dan kada će sve biti gotovo i spremno za slušanje i gledanje 🙂

U video spotu se kao glavni glumac pojavljuje Dražen Turina poznatiji kao Šajeta koji se rado odazvao mom pozivu da baš on glumi Kupida. Spot je zabavan i cijela stvar zapravo ima jednu lijepu priču i poruku..“ – rekla je Ivana Majcan

Ivana Majcan 2007. godine odlazi na svoj prvi festival “Grobnička skala” gdje s pjesmom “Istina” Brune Kranjcara osvaja 1. mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija. Već 2008. godine pozivom Andreja Baše otvaraju joj se vrata festivala “Melodije Istre i Kvarnera”. Tijekom godina, nastupala je na nekoliko festivala gdje je izvodila pjesme koje njeguju “domaću besidu”, tj. pjesme na čakavskom dijalektu, no 2012. godine dobiva priliku zapjevati pjesmu koja je napisana na hrvatskom standardnom jeziku te se po prvi puta pojavljuje na međunarodnom festivalu šansone “Chansonfest” u Zagrebu s pjesmom “Večer je kasna dušo”, za koju tekst potpisuje Jakša Fiamengo, a glazbu Duško Rapotec-Ute.

  1. godine na Chansonfestu u Zagrebu nastupa s pjesmom “Jedan mali cvijet”.
  2. godine Ivana je dobila poziv da u Zagrebu nastupi na retro izdanju festivala Chansonfest 2014. – 50 godina poslije te joj je pripala velika čast da u društvu velikih pjevača i umjetnika kao što su Arsen Dedić, Massimo Savić, Jacques Houdak, Lea Dekleva, Marija Husar, pjeva pjesmu “Vrata ruža” koju je izvodila Ana Štefok.
  3. godina je prekretnica u Ivaninom glazbenom svijetu jer je te godine počela sa kantautorskom glazbenom karijerom u pop-rock žanru. Iste godine snimila je pjesmu  “Kad bude kasno” za koju sama potpisuje tekst, glazbu Siniša Nemarnik dok aranžman potpisuje Mauro Giorgi.
  4. godine s istim timom glazbenika Ivana nastavlja suradnju i na pjesmi “Puste su mi noći“. Ovaj put timu se pridružuje i Danilo Majcan kao aranžer. Pjesma “Lažni svijet” treća je za redom skladba koju stvara glazbeni tim Ivana kao tekstopisac, Danilo Majcan kao autor glazbe i Mauro Giorgi kao aranžer.
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...