Event & ZabavaMuzika

Upoznajte buduće zvijezde sevdaha u BiH #video

0
Upoznajte buduće zvijezde sevdaha u BiH #video, Life.ba

Da je tradicionalna bh. pjesma sevdalinka popularna danas i među mlađom populacijom, generacijama od 90-tih i 2000-tih, svjedoči predstavljanje sjajnih mladih učesnica originalnog muzičkog showa TV1 „Prvi glas sevdaha“ na prvoj audiciji u Tuzli. Ajla Dedić, Enida Aljić, Lejla Zahirović i Sanela Hasić, prema utiscima publike, ali i ocjenama žirija, briljirale su na nastupu i definitvno osigurale učešće u takmičarskom dijelu programa ovog showa, saopćeno je iz TV1.

Sve učesnice osim prirodnog talenta, glasa i muzikalnosti, dobro su se predstavile i u originalnoj interpretaciji, otpjevavši vrlo zahtjevne sevdalinke, što potvrđuje da u BiH ima jako puno muzičkih talenata poput sjajne Ilme Karahmet. Neke od djevojaka pohađaju osnovnu ili srednju muzičku školu. Lejla Zahirović je prva godina Srednje muzičke škole u Tuzli i vjeruje kako joj je i ono što je naučila u školi pomoglo da se dobro predstavi na audiciji. „Sretna sam što sam prošla dalje. Razmišljam koju narednu sevdalinku da odaberem i vježbam za takmičarski program „- ističe Lejla.

22-ogodišnja Enida Aljić, studentica Prava, odlučila je i za naredni krug takmičenja, izmeđuostalog, ponovno pjevati Razbolje se sultan, jer tu sevdalinku iznimno voli.
Pogledajte još jednom nastup ovih talentovanih djevojaka, budućih zvijezda sevdaha!

Enida Aljić, 1991., Živinice
http://www.youtube.com/watch?v=gOGrSm50iGY

Ajla Dedić, 1999.Srebrenik
http://www.youtube.com/watch?v=rIzrHtqnt3w

Sanela Hasić, 1997., Banovići
http://www.youtube.com/watch?v=3ApNkxfZa-A

Lejla Zahirović, 1998., Srebrenik
http://www.youtube.com/watch?v=3aviPVkmLfw


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)