U prodaji karte za posljednju izvedbu mjuzikla Annie u ovoj sezoni

- Advertisement -

Posljednja izvedba popularnog mjuzikla Annie u ovoj teatarskoj sezoni planirana je 3. maja u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom u 20 sati. Annie će otvoriti ovogodišnji, treći po redu “Festival dječije umjetnosti – FEDU”, koji za cilj ima afirmaciju knjige, muzike i pozorišne umjetnosti za djecu i mlade.

Sjajnu priliku za premijerni nastup u glavnim dječijim ulogama imat će 16 novih polaznika Instituta za teatar, muziku i multimediju (iMTM) koji su se, za svoje profesionalne role u mjuziklu, vrijedno spremali od septembra prošle godine.

Glavnu ulogu Annie i ovaj put igrat će djevojčica Aja Saračević Mijatović, dok u novoj postavci ostalih vodećih dječijih uloga igraju:  Ajša Mustafić, Amber Nikšić, Džana Kešo, Esma Tesmin Ganić, Esma Mustafić, Hana Leon, Hena Uzunović, Israel Irby, Kian Pilav, Lucija Tokić, Luna Pašić, Nur Pilav, Sara Selimović, Tia Žigić, Zana Jukić i Zana Vazda.

”Mjuzikl Annie je, prije svega, zamišljen kao edukativna platforma za muzički teatar, koja kontinuirano pruža mogućnost naobrazbe djeci koja vole glumu, pjevanje i ples. Svaka nova generacija djece donosi novu energiju i nova idejna rješenja, te će ova druga generacija od 16-ero djece kroz svoju izvedbu donijeti velike novitete i osvježenje u postojeću produkciju. Ponosni smo na našu djecu iMTM-a i beskrajno zahvalni roditeljima bez čije podrške ovakav projekt ne može funkcionirati”, izjavila je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a, koja ujedno potpisuje i muzičku režiju mjuzikla.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Armin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu "Lasto mala": Oda bosanskoj ženi koja donosi pregršt emocija
Irma Alimanović Alihodžić
Irma Alimanović Alihodžić

Podsjećamo, produkciju ovog vrhunskog muzičko-scenskog djela podržali su i partneri, Narodno pozorište Sarajevo i agencija McCann Sarajevo. Scenografiju, kostim i režiju potpisuje Riad Ljutović a koreografiju Samra Mlinar Mandić. Edukatori sa djecom, koji nesebično svoje znanje prenose na mlade umjetnike, na polju glume su Mirna Jogunčić i Irma Alimanović Alihodžić, pjevanja Irma Mulić i plesa ŠahzuDina Pelenda.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Irmu Alimanović Alihodžić publika će ovoga puta imati priliku gledati u ulozi Miss Agathe Hannigan, dok je postavaka za ostale odrasle uloge ostala nepromijenjena. Karte su u direktnoj prodaji, a po cijenama od 10, 15 i 20 KM mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...