Taylor Swift pobjednica MTV VMA, Kanye West se kandiduje za predsjednika SAD, Miley Cyrus poklanja novi album

- Advertisement -

Noćas je u Los Anđelesu održana spektakularna MTV Video Music Awards dodela. Baš kao što je imala i najviše nominacija, Taylor Swift je i osvojila i najviše priznanja – ukupno četiri. Taylor je odnela nagrade u kategorijama za spot godine i najbolju saradnju za „Bad Blood“, kao i za pop spot godine i najbolji spot ženskog izvođača za „Blank Space“.

Mark Ronson i Bruno Mars su osvojili nagradu za najbolji spot muškog izvođača za mega popularni hit “Uptown Funk.” Najbolji rock video imaju momci iz benda Fall Out Boy za pesmu „Uma Thurman”, u hip hop kategoriji nagradu je odnela Nicki Minaj za spot „Anaconda“, a Vance Joy je proglašen za umetnika na kog treba da obratite pažnju!

Naravno, i ova dodela MTV VMA nagrada je imala pregršt spektakularnih nastupa i iznenađenja?

Taylor Swift je u okviru Pre-showa ovogodišnje dodele VMA nagrada predstavila novi spot za pesmu za pesmu „Wildest Dreams“. Video je režirao njen sada već stari saradnik Joseph Kahn, a uz Taylor se u njemu pojavljuje glumac Scott Eastwood, sin legendarnog Clinta Eastwooda. Spot je sniman u Africi, a sav prihod koji bude zarađen od emitovanja spota Taylor će donirati African Parks Foundation of America.

I Justin Bieber je imao noć za pamćenje! Posle pet godina „odsustva“, najzad se vratio na VMA scenu. On je izveo dve svoje nove pesme – „Where Are You Now“, koju je  snimio u saradnji sa Diploom i Skrilexom, kao i novi solo singl „What Do You Mean“. Publika je Justina dočekala ovacijama, a on je pokazao da je u odličnoj formi – pevao je i igrao bolje nego ikad. Spektakularni nastup završio je akrobacijama u vazduhu, visoko iznad bine, a aplauzi podrške toliko su ga dirnuli da je čak i zaplakao.

Kanye West, koji je noćas dobio počasno priznanje „Michael Jackson Vanguard Award“, objavio je da će se kandidovati za predsednika SAD! Sve i da je u pitanju velika šala i dobra zabava, biće zabavno gledati političare kako ulaze u debatu sa muzičkim božanstvom.

PROČITAJTE JOŠ:  Foto dana: Za ljubav nikad nije kasno

Iznenađenje za milione fanova spremila je i Miley Cyrus, koja je noćas brilirala u uloži voditeljke šoua, ali je podjednako fantastičan bio i njen nastup kojim je zatvorila dodelu kada je uz rok legende The Flaming Lips izvela novu stvar „DOO It“. U spektakularnom izvođenju, okružena bendom i desetinama drag queen-a, otkrila je da je njen novi album upravo objavljen. I to samo na internetu i to sasvim besplatno!!

Kada su pre mesec dana nominacije za MTV VMA nagrade bile otkrivene, to je bio okidač za Twitter okršaj između Nicki Minaj i Taylor Swift. Vlasnica hita „Anacnda“ se naljutila na MTV što njen spot nije nominovan za spot godine i zasmetalo joj je što joj je mesto uzela Taylor sa pesmom „Bad Blood“. Međutim, mesta za „lošu krv“ između ove dve umetnice sinoć nikako nije bilo, jer je upravo Taylor bila veliko iznenađenje tokom nastupa Nicki Minaj kojim je noćas otvoren šou. Njih dve su zajedno otpevale deo pesme „The Night Is Still Young“, a potom i „Bad Blood“.

Od muzičkih nastupa treba još izdvojiti i Demi Lovato, koja je imala svoj muzički debi na VMA dodeli. Ovom prilikom izvela je svoj novi hit „Cool For The Summer“, a kao još jedno iznenađenje večeri, na bini joj se pridružila i Iggy Azalea.

Vatreno VMA krštenje je imao i kanadska zvezda u usponu The Weeknd, čiji se nastup posebno svideo Kanye Westu koji je igrao sve vreme,a Macklemore i Ryan Lewis su predstavili novi singl, “Downtown”.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

Mlada pevačiva i tekstopisac, Tori Kelly, očarala je publiku moćnim izvođenjem pesme “Should’ve Been Us,” dok su Twenty One Pilots i A$AP Rocky su udružili snage u energičnom mash-up pesama „Heavy Dirty Soul” i „Lane Boy” i „M’$.“

Pharrell Williams koji je uz trupu plesača pružio nezaboravno izvođenje hita „Freedom“, a sve se završilo vatrometom, baš kako i dolikuje jednoj ovakvoj zvezdi.

Spisak dobitnika po kategorijama:

VIDEO GODINE

  • Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – “Bad Blood”

NAJBOLJI VIDEO MUŠKOG IZVOĐAČA

  • Mark Ronson ft. Bruno Mars – “Uptown Funk”

NAJBOLJI VIDEO ŽENSKOG IZVOĐAČA

  • Taylor Swift – “Blank Space”

NAJBOLJI HIP HOP VIDEO

  • Nicki Minaj – “Anaconda”

NAJBOLJI POP VIDEO

  • Taylor Swift – “Blank Space”

NAJBOLJI ROCK VIDEO

  • Fall Out Boy – “Uma Thurman”

IZVOĐAČ NA KOJEG TREBA OBRATITI PAŽNJU presented by Taco Bell®

  • Vance Joy – “Riptide”

NAJBOLJI DUET/SARADNJA

  • Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – “Bad Blood”

VIDEO SA DRUŠTVENOM PORUKOM

  • Big Sean ft. Kanye West and John Legend – “One Man Can Change the World”

 – PROFESIONALNE KATEGORIJE –

NAJBOLJI VIZUELNI IDENTITET

  • Snoop Dogg – “So Many Pros” (Jason Fijal)

NAJBOLJA KOREOGRAFIJA

  • OK Go – “I Won’t Let You Down” (OK Go, air:man and Mori Harano)

NAJBOLJA KAMERA

  • Flying Lotus ft. Kendrick Lamar – “Never Catch Me” (Larkin Sieple)

NAJBOLJA REŽIJA

  • Kendrick Lamar – “Alright” (Colin Tilley & The Little Homies)

NAJBOLJA MONTAŽA

  • Beyoncé – “7/11” (Beyoncé, Ed Burke, Jonathan Wing)

NAJBOLJI SPECIJALNI EFEKTI

  • Skrillex & Diplo – “Where Are U Now” with Justin Bieber (Brewer)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...