Šta je za vas Sloboda?

- Advertisement -

“Sloboda“, naslov novog singla i albuma Marka Louisa, seže duboko u dušu čovečanstva, stvarajući snažan glas pozitivnosti i ljubavi.

Album je nastavak jedinstvenog Markovog poimanja tradicionalnih i savremenih zvučnih kulisa. Ovim albumom Marko svoju staru – i novu publiku – poziva da slave muziku u ovim izazovnim vremenima:

– Ovaj album predstavlja slobodu koju, po mom mišljenu, ljudi već odavno nemaju – kaže Marko o glavnoj temi albuma. – Kroz masovne medije koji bombarduju sadržajim i ceo sistem života, ljudima se nudi iluzija slobode. Muzika je jedan od retkih preostalih formata koja i dalje ima slobodu izražavanja, kako kroz izvodjenje, tako i slušanjem. –

Markova muzika je uvek bila jedinstvena mešavina hrabrosti i inteligencije, sa uvidom u stvaranje i tumačenje ritma, melodije i aranžmana. Marko je inspirisan drugim muzičarima, ali istovremeno im uzvraća uslugu nadahnjujući druge:

– Ovaj osećaj slobode kroz muziku, za mene je najčistiji oblik emocija. To su trnci od glave do pete, stvoreni zvukovima koji prerastaju u pesmu. Muzika šamanizma, koja se između ostalog koristi kao terapija i lek, poslužila je kao glavna inspiracija za ovaj album – očaravajući ritam koji vas vodi u drugu dimenziju. Upravo takav osećaj sam imao dok sam stvarao svoju slobodu: “Sloboda “! –

Marko Louis je dobro poznat po svojim energičnim i nezaboravnim živim nastupima. Ova živa energija utkana je u muziku njegovog novog albuma.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

Postavljajući paralelu izmedju dosadašnjeg stvaralaštva i albuma “Sloboda”, Marko otkriva:

– Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedan period mog života. Veliki uticaj na stvaranje imaju i kolege i koautori mojih pesama. Svaki tekst me inspiriše u interpretaciji, kao što njih inspirišu moji aranžmani, ritam ili melodija.-

Sumirajući svoj stav prema slobodi – prema muzici – Marko poziva slušaoce:

– Moj cilj sa albumom je da možete staviti slušalice, nasloniti se, zatvoriti oči i pridružiti mi se na sceni. Ovo je sloboda koju želim da podelim sa vama.-

Dakle, zavalite se i uživajte u slobodi Markovih kreacija …

Na ovom albumu Marko Louis je sarađivao sa umetnicima kao što su Lena Kovačević, Đorđe Miljenović Sky Wikluh, sarajevskim producentom Mak Kulenović Makhi Beatz i mnogim muzočarima iz celog regiona.

  • – Moja Masha je gostovala na jednoj numeri, koja je posebna – kaže Marko. – Pesma “From Belgrade to Istanbul”, osim što traje preko 12 minuta, takođe je i jedno pravo putovanje. Pesmu smo kreirali moj prijatelj i trubač Vladimir Jovanović, moj kum Nikola Jezdić Pindo i ja. Masha je svojom nežnošću stvorila intermezzo u tom putovanju i zasladila ga svojim glasom.
  • Pored obrade poznate pesme “Vranjanka”, u saradnji sa sarajevskim producentom i članom benda Helem Nejse Tihomirom Radićem Toshijem, Marko Louis je obradio i pesmu svoga oca “Neverno plavo oko” iz epohe sa Južnim vetrom.
  • – Posebno sam ponosan na ove dve kompozicije i jedva čekam da ih sviram uživo – rekao je Marko.
  • Režiju i produkciju za videospot potpisuje Dragan Jereminov.
  • Muzika: Marko LouisAranžman: Marko Louis, Tihomir RadićTekst: Maja Radivojević
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...