Srbija: U Novom Sadu počeo festival Exit pod sloganom “Slavimo život“

- Advertisement -

Nakon godinu dana pauze, večeras je na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu počeo jubilarni 20. po redu Exit festival, koji će se ove godine održati pod sloganom “Slavimo život”. Na 15 festivalskih bina do nedelje nastupiće brojni izvođači iz različitih muzičkih žanrova, a prvi nastupi počeli su u 19 časova, dok je svečano otvaranje zakazano za ponoć tradicionalnim vatrometom, javlja Anadolu Agency.

Organizatori Exita podsećaju da se prošle godine navršilo dve decenije postojanja jednog od najvećih muzičkih festivala u Jugoistočnoj Evropi, ali je zbog epidemije koronavirusa dvadeseti festival odložen za ovu godinu i program će, kako je navedeno “simbolizovati ponovno ujedinjenje, slobodu i pobedu“.

Na Glavnoj bini zvezda prve večeri je DJ Snake, čiji nastup se planira sat iza ponoći nakon svečane ceremonije otvaranja jubilarnog Exita. Pre njega, na binu će oko 21 sat izaći popularna slovenačka pevačica Senidah, a nakon nje oko 22 publici će se pokloniti jedan od omiljenih disko rokenrol bendova, momci iz pančevačkog benda Buč Kesidi, a potom oko 23.15 sati sledi rokenrol svirka pank-rok sastava iz Gajnica Hladno pivo.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Armin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu "Lasto mala": Oda bosanskoj ženi koja donosi pregršt emocija

Na Dance areni program će tradicionalno trajati do izlaska sunca, dok je za ljubitelje muzike iz Srbije i regiona na Fusion bini, između ostalog, večeras nastupiti Marko Luis, hip-hop sastav Helem nejse, Sajsi MC i Vojko V.

Veliki broj posetilaca stiglo je iz regiona ali i udaljenijih zemalja, te su svi smeštajni kapaciteti popunjeni, a za tu priliku na novosadskom kupalištu Štrand postavljen je i Exit kamp za ljubitelje kampovanja tokom festivala. Najveći broj posetilaca dolazi iz Srbije i regiona – Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Mađarske. Takođe festival tradicionalno posećuju gosti iz Francuske, Nemačke Holandije, Austrije, Italije, Ruske Federacije, Egipta, Tunisa i sve brojniji posetioci iz Turske.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobna noć u Bošnjačkom institutu

Najveći broj posetilaca iz inostranstva poseduje digitalni zeleni sertifikat, kao dokaz da su vakcinisani ili preležali COVID-19. U skladu sa bezbednosnim protokolom, koji je usvojio Krizni štab, ulaz na tvrđavu je ograničen samo za posetioce sa zelenim sertifikatom, odnosno za one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test. Sa ulaznicama za Exit publika je besplatno mogla da se testira na Novosadskom sajmu, nakon čega s negativnim testom dobijaju i narukvicu za ulazak u festivalski prostor Petrovaradinske tvrđave.

Tokom četiri dana festivala na Exitu će, između ostalih nastupiti britanski drum and bass duo Coven, kao i poznati svetski i regionalni izvođači, poput Davida Guete, švedskog metal benda Sabaton, Pola Kalkbrenera, Tige, Solomuna, Ameli Lens, Maseo Pleksa, Robina Šulca, Asafa Avidania, Satorija, Borisa Brejhe, Pola Van Dajka, Van Goga, Lajbaha…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...