Spektakl Dine Merlina u Linzu [foto]

- Advertisement -

Dino Merlin sinoć je u Linzu još jednom pokazao zašto je najveća balkanska zvijezda. Oko ponoći, nakon skoro dva i pol sata neprestane euforije i vraćanja tri puta na bis završen je historijski koncert Čarobnjaka u drugoj najvećoj dvorani Austrije – TipsArena u Linzu.

Dino Merlin je jedina zvijezda s Balkana koja je nastupila u ovoj kultnoj dvorani u kojoj su između ostalih nastupala svjetski poznata imena poput Whitney Houston, Joe Cocker, Eric Clapton, Bob Dylan, Robbie Williams… Nakon rekordno posjećenog koncerta u decembru prošle godine u grandioznoj dvorani Pyramide u Beču, koncert u Linzu je bio pjevačev drugi nastup u Austriji u okviru dosadašnje turneje Hotel Nacional.

Nekoliko hiljada posjetilaca koji su došli na koncert iz Linza, Beča, okolnih gradova i država uživalo je od prvih taktova regionalnog hita “Školjka” sve do posljednje pjesme sa set liste, “Undo”. Između su se redali novi i stari hitovi Čarobnjaka, a publika sačinjena od svih generacija jednoglasno je pjevala “Kad čovjek voli ženu”, “Moja mala barbiko (ja sam na te navik’o)”, “Umri prije smrti”, “Moj je život Švicarska”, ali i pjesme sa posljednjeg albuma “Sve do medalje”, “Rane”, “Ako izgovorim ljubav”, “Sve dok te bude imalo”, dok su kraj koncerta ovacijama i suzama dočekane evergreen pjesme “Kad zamirišu jorgovani” i “Bosnom behar probeharao”.

Koliku je pažnju izazvao ovaj koncert svjedoči činjenica da je gradonačelnik Linza Klaus Luger za Dinu Merlina, njegov menadžment i organizatore koncerta, večer uoči koncerta organizovao svečani prijem i večeru, a na dan koncerta druženje se prema protokolu nastavilo obilaskom svjetski poznatog muzeja moderne umjetnostiLentos Art.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Gradonačelnik Linza pridružio se Čarobnjaku i na bini i zahvalio se i čestitao na istinskom spektaklu koji je podario ovom austrijskom gradu.

Nakon Linza, Dino Merlin sa svojim Hotel Nacionalom dolazi u Sarajevo gdje će uslijediti kulminacija turneje na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine – Koševo, 25.7.2015. što je ujedno i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u Bosni i Hercegovini.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA