Event & ZabavaMuzika

SASSJA, Marčelo & Napeti Quintet posebni gosti velikog koncerta grupe Elemental

0

SASSJA i Marčelo koji nastupa s Napetim Quintetom, najavljeni kao posebni gosti velikog koncerta grupe Elemental u zagrebačkom Domu sportova 5. ožujka !

Sanela Halilović aka Sassja uz Remi je jedna od rijetkih ženskih MC-a u regiji. Odlično joj „leže“ dub i reggae, a rime i beatovi su joj pitki i zarazni zbog čega je već pronašla put do šire publike. Njezinu energiju, davnih dana prepoznala je ekipa tuzlanskog FMJAMa. Maajka, Frenkie, DJ Soul i cijela ekipa tuzlanskog FMJAM-a. Početci joj sežu u 2010. kad je objavila prvi spot za pjesmu “Ostavi da gori”, a do danas je snimila desetak singlova eksperimentirajući s reggaeom, dancehallom, dubstepom…

 U ožujku 2015. Sassja objavljuje svoj prvi album „Taktički praktično“ pod okriljem Menarta, koji je u roku od 24 sata dospio na prvo mjestu po slušanosti na Deezeru. Sassjino debut izdanje na kraju je godine ušlo u mnoge top liste najboljih, a tri izuzetno uspješna singla, „Clash“, „Za raju“ i „Etikete“zajedno su prešli više od 2,2 milijuna pregleda na YouTubeu. Upravo je na pjesmi “Etikete” mlada Tuzlanka podjelila mikrofon s Remi u jednoj od najupečatljivijih vokalnih suradnji prošle sezone. Osim Remi na izdanju “Taktično praktično” radila je s Kooladeom, grupom Who See, Frenkiejem, Billainom i mnogim drugima.

U srpnju 2015. godine nastupila je kao predgrupa Asian Dub Foundationu na Croatia Music Adventuresu u Dubrovniku. Nakon niza odličnih nastupa tijekom ljeta u rujnu 2015. glasovima publike osvojila je „Wild Card“ nominaciju i ušla u utrku za MTV Best Adria Act uz 2Cellos, Hladno Pivo, Daniela Kajmakoskog i Marčela.

 Marko Šelić Marčelo ima običaj ispraviti novinare kada ga prije intervjua najave kao „svestranog momka”: „Taj kompliment pripada nekome tko je istovremeno i astrofizičar i stolar i ginekolog. Sve moje aktivnosti tiču se jednog istog: bavljenja pisanjem. A sve što pišem je o ljudima, psima i miševima.”

 To čini kroz prozu, novinske kolumne i muziku. Po struci bi bio profesor srpskog jezika i književnosti, da ga od toga ne djeli još koji ispit. Objavio je četiri studijska albuma: “De facto” (2003), “Puzzle shock!” (2005), “Treća strana medalje” (2008) i “Deca i Sunce” (zajedno sa svojom grupom Filter, 2010), te roman “Zajedno sami” (2008), zbirku raznovrsnih tekstova “O ljudima, psima i mišima” (2009), roman “Malterego – knjiga prva: Rubikova stolica” (2012) i stotinjak kolumni za razne redakcije. Posebnu pažnju javnosti skrenuo je tekstovima svojih pjesama, kojima je osvojio priznanja poput nagrade “TV Metropolis” (najbolja pjesma) i “Davorin” za 2006. i 2009. godinu (najbolji urbani/rock album), a spot za “Pozerište” bio je prvi srpski spot uvršten u World Chart Express europskog MTV-a. Sudjelovao je u više akcija “REX”-a, centra za nenasilje i centra za ratnu traumu o temi tolerancije među narodima ex-Yu i djelovanja muzike i književnosti na promjenu svjesti mladih, a surađivao je i s organizacijom “ASTRA” u akciji borbe protiv trgovine ljudima.

 Protekle dvije godine Marčelo je aktivno promovirao “Napet šou”, jedinstvenu multimedijalnu zbirku suvremene poezije i analitičnih i ljudski toplih priča o svijetu koji nas okružuje. Za koncertne promocije “Napetog šoua” (koji je prodan u više od 10.000 primeraka), Marčela prati Napeti Quintet , satav u kojem se porkraj njegovih Filtera nalaze i probrani pripadnici srpske jazz scene, predvođeni Aleksandrom Jovanovićem Šljukom i Filipom Krumesom. Vrhunac promocije dogodio se 10. listopada 2015. na velikom koncertu u beogradskoj Hali sportova gdje su Elemental nastupili kao posebni Marčelovi gosti. Marčelo se očito nalazi u periodu kada niti jedan izazov ne predstavlja nepremostivu prepreku i ovaj koncert biti će prilika da se provjeri koliko je sazrio jedan od najvećih regionalnih autora mlađe generacije koji će svojom svirkom uveličati Dan E.

PROČITAJTE JOŠ:  Poznati pjevač hitno operisan, morao je otkazati sve nastupe

Grupa Elemental označit će 5. ožujak 2016. kao Dan E, najvažniji dan u njihovoj karijeri, kad će održati veliki solo koncert u Domu sportova. Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova iz 18 godina karijere, bend će po prvi put samostalno nastupiti u ovoj zagrebačkoj dvorani.

 Ulaznice

U prodaji su ulaznice u pretprodaji po cijeni od 65 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 80 kn.

 Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)