Event & ZabavaLife news

Red Bull Symphonic: Od petka u prodaji ulaznice za spektakl u Narodnom pozorištu Sarajevo

0
Red Bull Symphonic: Od petka u prodaji ulaznice za spektakl u Narodnom pozorištu Sarajevo, Life.ba

U petak 27. maja počinje prodaja ulaznica za muzički spektakl Red Bull Symphonic zakazan za 15. jun 2022. godine, kada će na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo kreativne snage udružiti Sarajevska filharmonija i neki od najpoznatijih bh. hip hopera: Helem Nejse, Frenkie, Kontra & Indigo.

U srijedu 15. juna na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, sa početkom u 20 sati, probrana imena domaćeg hip hopa će uz pratnju Sarajevske filharmonije izvesti cjelovečernji koncert. Helem Nejse, Frenkie, Kontra & Indigo će predstaviti svoje najveće hitove u sasvim novom i drugačijem ruhu, te publici pružiti priliku da čuje i vidi plodove nesvakidašnje saradnje rep izvođača i klasičnog orkestra.

Prodaja ulaznica, po jedinstvenoj cijeni od 20 KM, počinje u petak 27. maja 2022. godine. Ulaznice se mogu kupiti radnim danima na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo, koja radi dvokratno: od 9 do 11:30 sati, te od 15:30 do 19:30.

PROČITAJTE JOŠ:  Tužilaštvu predat vozač koji je u Sarajevu ubio doktoricu Azru Spahić

Treba napomenuti da je ovo jedini kontingent ulaznica koji će biti pušten u prodaju, te stoga organizatori preporučuju da svoje ulaznice osigurate na vrijeme.

Projekat Red Bull Symphonic omogućava realizaciju novih, izuzetnih muzičkih doživljaja i ideja. Prvi put je održan početkom 2020. godine, kada je producentski duo elektronske muzike Camo & Krooked udružio snage sa svjetski poznatim kompozitorom i dirigentom Christianom Kolonovitsom.

Rezultat njihove saradnje bio je impresivni koncert u kultnom Wiener Konzerthausu, na kojem je kompozicije drum’n’bass dvojca izvodio 74-člani orkestar Maxa Steinera. Rezultati njihove saradnje mogu se pogledati u Red Bullovom dokumentarcu, nakon kojeg je objavljen i live album sa 22 numere.

Čast da realizuje drugo izdanje Red Bull Symphonica pripala je Bosni i Hercegovini, odnosno poznatom bh. producentu Indigu, koji je prošle godine uz 18-člani gudački orkestar Victoria String Orchestra u sarajevskom Domu mladih izveo kompozicije sa svog solo prvijenca „Victoria“.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Škoda ostavljena na klocevima, ukradene gume i felge

Ove godine, Red Bull Symphonic ide dalje i još ambicioznije: projekat se radi u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sarajevo i uz učešće Sarajevske filharmonije, što obećava jedinstven audiovizuelni spektakl.

Ovo je izvrsna prilika da naši muzičari i umjetnici svoj rad na inovativan način predstave globalnoj publici, te stoga ne čudi da projekat predstavlja veliki izazov i za same učesnike, koji se vrijedno i užurbano pripremaju kako bi 15. juna na sceni NPS-a sve bilo na najvišem mogućem nivou.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.