Red Bull Symphonic: Gledajte premijerni nastup Indiga i Victoria String Orchestra

- Advertisement -

Na zvaničnom YouTube kanalu Red Bull Music večeras od 21 sat možete gledati premijerni nastup poznatog bh. producenta Indiga sa 18-članim gudačkim orkestrom koji će izvesti njegove kompozicije sa albuma „Victoria“.

Istaknuti bh. producent Indigo, jedan od pionira novog hip hop zvuka na Balkanu, nakon objavljivanja svog prvog solo albuma „Victoria“ okupio je Victoria String Orchestra, s idejom da zvuk klasičnog orkestra približi klupskom okruženju.

Uzbudljivi spoj elektronske i klasične muzike u izvedbi 18-članog gudačkog orkestra stvarnost je postao zahvaljujući projektu Red Bull Symphonic.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Rezultat ove kreativne saradnje globalnoj publici premijerno će biti predstavljen večeras na zvaničnom YouTube kanalu Red Bull Music. Nastup počinje u 21 sat, a video će biti dostupan 24 sata nakon premijere.

„Obzirom da se ovakav projekat kod nas još nije desio, i da je ovo tek drugi Red Bull Symphonic u svijetu, na nama je veliki pritisak. Ali, mislim da će na kraju sve ispasti odlično i da će svijet to vidjeti“, optimističan je Indigo pred premijeru.

PROČITAJTE JOŠ:  Kad se jedna vrata zatvore druga se otvore: Ne osvrći se

Mladi sarajevski kompozitor Toni Toplan, koji će večeras dirigovati orkestrom, slaže se sa njim:

„Velika je čast i izuzetno zadovoljstvo raditi ovakav projekat. Vjerujem da ćemo iz ovoga svi izaći bogatiji za jedno nevjerovatno iskustvo.“

Red Bull Symphonic omogućava realizaciju izuzetnih muzičkih doživljaja i inovativnih ideja, a za naše mlade muzičare, dirigenta i producenta ovo je izvrsna prilika da se predstave pred globalnim auditorijem. Projekat je podržao Goethe Institut BiH.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...