Event & ZabavaMuzika

Puškar se vraća

0
Puškar se vraća, Life.ba

Puškar se vraća, Life.baNakon što je karijeru započeo u grupi Krug još kao sedamnaestogodišnjak, Nermina Puškara je autorski nagon doveo u Sarajevo u kojem je kao frontman i autor svih pjesama sa bendom Knock Out i albumom „Jednom kad sve ovo…“ osvojio vrhove svih top lista.

Knock Out se 2003. raspao, a Puško nastavio graditi svoju karijeru unapređujući svoj glas u sarajevskoj Operi, pa u New Yorku, gdje je u mjuziklu Circle imao jednu od glavnih uloga, a kao pjevač učestvovao je i u velikom broju projekata klasične muzike.

Ovaj svestrani muzičar, pored fantastičnog glasa ima i izuzetan autorski talenat, pa se nakon raspada benda posvetio autorskom radu, pisanju tekstova, muzike, radi kao studijski muzičar i producent, a ostvario je saradnju sa velikim brojem veoma uspješnih izvođača iz regiona (Tony Cetinski, Marija Husar, Massimo Savić, Dino Merlin, Karolina Gočeva itd.)

PROČITAJTE JOŠ:  U Mostaru nova hapšenja navijača: Policija privela 16 navijača kod hotela "Ero"

Album „Novi svijet“ izdao je 2007., a istoimeni singl i danas je neizbježan na svim radio i TV stanicama. Nermin Puškar se nakon duže pauze vraća na stage i u BiH će u maju održati povratničku turneju i to: Četvrtak, 6. maj – Tuzla, Club Palma, Petak, 7. maj – Sarajevo, Cinemas Club – Sloga, Subota, 8. maj – Mostar, Club Oxygen. Cijena karte za sarajevski koncert: 10 KM u pretprodaji, 12 KM na dan koncerta, dok je cijena karte za koncerte u Mostaru i Tuzli 8 KM u pretprodaji i 10 KM na dan koncerta. Prodajna mjesta: Sarajevo: Cinemas Club – Sloga. Mostar: Oxygen klub, Tržni centar Biosphere, kafe bar Duradžik ili Music centar (Rondo). Tuzla: klub Palma.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)