Puškar se vraća

- Advertisement -

Nakon što je karijeru započeo u grupi Krug još kao sedamnaestogodišnjak, Nermina Puškara je autorski nagon doveo u Sarajevo u kojem je kao frontman i autor svih pjesama sa bendom Knock Out i albumom „Jednom kad sve ovo…“ osvojio vrhove svih top lista.

Knock Out se 2003. raspao, a Puško nastavio graditi svoju karijeru unapređujući svoj glas u sarajevskoj Operi, pa u New Yorku, gdje je u mjuziklu Circle imao jednu od glavnih uloga, a kao pjevač učestvovao je i u velikom broju projekata klasične muzike.

Ovaj svestrani muzičar, pored fantastičnog glasa ima i izuzetan autorski talenat, pa se nakon raspada benda posvetio autorskom radu, pisanju tekstova, muzike, radi kao studijski muzičar i producent, a ostvario je saradnju sa velikim brojem veoma uspješnih izvođača iz regiona (Tony Cetinski, Marija Husar, Massimo Savić, Dino Merlin, Karolina Gočeva itd.)

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Armin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu "Lasto mala": Oda bosanskoj ženi koja donosi pregršt emocija

Album „Novi svijet“ izdao je 2007., a istoimeni singl i danas je neizbježan na svim radio i TV stanicama. Nermin Puškar se nakon duže pauze vraća na stage i u BiH će u maju održati povratničku turneju i to: Četvrtak, 6. maj – Tuzla, Club Palma, Petak, 7. maj – Sarajevo, Cinemas Club – Sloga, Subota, 8. maj – Mostar, Club Oxygen. Cijena karte za sarajevski koncert: 10 KM u pretprodaji, 12 KM na dan koncerta, dok je cijena karte za koncerte u Mostaru i Tuzli 8 KM u pretprodaji i 10 KM na dan koncerta. Prodajna mjesta: Sarajevo: Cinemas Club – Sloga. Mostar: Oxygen klub, Tržni centar Biosphere, kafe bar Duradžik ili Music centar (Rondo). Tuzla: klub Palma.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...

(VIDEO) Komuna pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album

"Samo ljubav je pobjeda" poručuje rock grupa Komuna u...

Kad se jedna vrata zatvore druga se otvore: Ne osvrći se

Ponekad ti Milostivi zatvori neka vrata jer je vrijeme...