Punimo baterije: Life vikend vodič – Sarajevo, Tuzla, Mostar, Banja Luka

- Advertisement -

Nakon naporne radne sedmice, u susret nam stiže još jedan veseli vikend. Dva puna dana za odmaranje i opuštanje!

Malo zabave, malo čiste relaksacije i baterije su spremne za nove radne pobjede. Evo šta raditi i koja dešavanja posjetiti ukoliko petak i subotu provodite u Sarajevu, Tuzli, Mostaru ili Banja Luci.

Sarajevo u petak s nestrpljenjem dočekuje novo izdanje Red Bull hip-hop night RaPLike u klubu Underground kada u goste dolazi Marčelo, jedan od najpopularnijih repera i muzičara sa naših prostora. Za warm-up i after bit će zadužen Kontra, a svi raspoloženi moći će se prijaviti i za open mic.

U klubu Silver & Smoke od 23h nastupit će The Provincials,a u istom terminu u klubu Trezor nastupit će „čovjek pod maskom“ – DJ Architect iz Beograda koji iza sebe ima saradnje sa nekim od najpopularnijih imena rnb scene poput Lil Jona, Jasona Derula, Fatman Scoopa i drugih.

Najveće hitove legendarnih Ramonesa u klubu AG izvest će grupa Chainsaw Bop, a u The Pubu će nastupiti Electric 5.

Novo izdanje Garden of Dreams partija desit će se u subotu u prostorijama RTV Doma na kojem će po prvi put nastupiti legendarni DJ Aril Brikha, a podršku će mu pružiti i neizostavni After Affair dvojac, kao i G.Edd.

U klubu Trezor na rasporedu je The Three Musketeers x D’Artagnan party, a u istom terminu u klubu Silver & Smoke setove će vrtiti Calkins i 2odd.

Ukoliko ste više raspoloženi za dnevno subotnje druženje, preporučujemo da posjetite klub AG u kojme će biti održan zimski bazar majica, dizajna, rukotvorina, umjetnosti i kulture pod nazivom Mayan.

U okviru ovog dešavanja posjetioci će moći uživati u cjelodnevnom programu koji počinje u 12h, a trajat će sve do večernjih sati.

U toku trajanja bazara pored već poznatih domaćih brendova iz svijeta dizajna, posjetioci će moći da se zabave i uz igre na sreću, uživaju u bogatoj ponudi gastro kutka, kao i da na kraju večeri poslušaju svirku benda Punk Floyd.

U klubu Underground najavljena je svirka Rage Against the Machine tribute benda – Bulls on Parade.

I Tuzla će u petak ugostiti tribute bend, a u pitanju je EKV tribute project pod nazivom Deca iz Vode koji će u klubu Palma nastupiti sa multimedijalnim programom koji uključuje koncert, projekciju filma, spotova i fotografija.

Klub Palma će u subotu biti domaćin katalonskoj techno divi Pauli Cazenavi koja će sve ljubitelje elektronike zasigurno očarati svojom muzikom i prirediti nezaboravnu noć. Uz Paulu će nastupiti i Nedim aka Sculpteur Sonore, a lokalna podrška večeri bit će DJ Soole.

U caffe baru Scala desit će se drugi po redu hip-hop party pod nazivom Floutajm, a za dobro raspoloženje i muziku pobrinut će se DJ Masta, kao i mlade hip-hop snage Atrop, Scena, 13 Lashka, Dise i Arot.

U dvorani Mejdan održat će se veliki koncert Bajage i Instruktora.

U petak u Mostaru u caffe Duradžik nastupit će dubrovački bend Nianse, a tom prilikom publika će moći čuti covere kao i autorske pjesme koje su pripremili za nadolazeći album.

U subotu u Golden Pubu nastupit će duhoviti zagrebački turbofolk-punkrock sastav Brkovi.

U petak u Mac Tire Pub-u u Banja Luci koncert će odražati djevojke iz Beyonce Tribute benda – Single Ladies, a publici će se predstaviti uz žive instrumente, energične vokale i dobre vibracije.

U subotu u klubu Fabrique nastupit će Ilija Đoković, Goran Emkić i DJ Freak.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...