Pogledajte dokumentarac: Asia Rising – The Next Generation Of Hip Hop

- Advertisement -

U koporodukciji Red Bulla i medijske kompanije 88rising danas je na globalnom nivou predstavljen dokumentarni film Asia Rising – The Next Generation Of Hip Hop.

Jedan od najvećih fenomena muzičke industrije u posljednjih desetak godina je vrtoglav uspon azijske hip hop muzičke scene, a u filmu učestvuju neki od njenih najutjecajnih protagonista.

Rich Brian (Indonezija), Higher Brothers (Kina), Keith Ape (Južna Koreja), Awich (Japan), Suboi (Vijetnam) i Jin Dogg (Japan) donose svoje individualne priče, i ostavljaju malo toga nedorečenog. “Stvaramo puteve na potpuno novi način” izjavio je u dokumentarcu Sean Miyashiro, osnivač kompanije 88rising.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Ova izjava svakako je utemeljena, obzirom da njegova medijska kompanija predvodi promjenama u globalnom viđenju azijskog hip hop-a, te gradi mostove kulture između istoka i zapada.

Pored glavnih protagonista filma, gostujuća pojavljivanja u dokumentarcu  imaju i neka od vodećih lica industrije, japansko-američki osnivač kompanije 88risin Sean Miyashiro, hip hop legenda Ghostface Killah (Wu-Tang Clan), i prvi azijski izvođač koji je dospio na vrh Billboard R&B i Hip Hop top liste: Joji.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajram Šerif Mubarek Olsun

Asia Rising je dubinski pogled na fenomen rap muzike iz Azije, gledan kroz oči nekih od najplodonosnijih i obećavajućih izvođača. 54-minutni dokumenentarac u produkciji je od kraja 2017. a od danas se može pogledati širom svijeta. Kroz film se prisjećamo prvih koraka globalizacije žanra, i svjedočimo brzo dešavajućem sjedinjavanju kultura. Bacamo svjetlost na azijske talente koji izazivaju muzičku industriju da nanovo osmisli geopolitiku hip hop-a u 2019.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...