Počela je proslava 20. godišnjice EXIT festivala!

- Advertisement -

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala započela je sinoć u 19:00 otvaranjem kapija na Petrovaradinskoj tvrđavi, čime je dvostruki evropski festivalski šampion ispisao još jednu veliku stranicu svoje, ali i globalne muzičke historije. EXIT je prvi veliki muzički festival koji se ovog ljeta održava na evropskom tlu i prvo masovno muzičko okupljanje na ovim prostorima, organizovano pod striktnim i razrađenim bezbjednosnim mjerama, koje su sprovođene posljednjih nekoliko dana. U večeri nabijenoj emocijama 42.000 fanova iz više od 70 zemalja nije prestajalo plesati uz muziku Exitovih hedlajnera od kojih je najkraću, ali i najprecizniju poruku ozdravljenja poslao DJ Snake poručivši „We’re back!. Festivali su se sinoć na velika vrata vratili u mnoge živote i poslali snažnu poruku da se masovni događaji mogu bezbjedno odvijati i ponovo biti dio naše svakodnevice. Velika je simbolika da se to dogodilo upravo na Exitu koji je prije 20 godina bio simbol povratka normalnog života u regionu, a ove 2021. znak vraćanja normalnog života cijele planete.

Moćni DJ Snake i Charlotte de Witte, rasplesana Amelie Lens, svetlucava budućnost rock’n’rolla Buč Kesidi, stari majstori Hladno pivo, fantastične Senidah i Tijana T, legendarni Roni Size, inspirisani headlineri Visa Fusion bine Vojko V, Sajsi MC, Helem Nejse, Marko Louis i Fran Palermo, elektronski underground heroji No Sleepa, trap zvijezde Gang Beats powered by Noizz bine i još stotine izvođača učinile su Petrovaradinsku tvrđavu sinoć apsolutnim muzičkim epicentrom Evrope. Jedan od headlinera prvog dana, belgijska tehno zvijezda Charlotte de Vitte istakla je uoči nastupa: „Ponovno okupljanje sa desetinama hiljada obožavatelja iz cijelog svijeta je emotivan događaj. Exitova mts Dance Arena jedna je od najnevjerovatnijih bina na svijetu i ima takvu atmosferu, posebno u ranim jutarnjim satima, kada sunce izlazi iznad zidova tvrđave. Bit će zaista magično”. Uz već tradicionalan vatromet jedan od najupečatljivijih trenutaka večeri otvaranja bio je trijumf mladosti i slobode u ceremoniji otvaranja nazvanoj „Let’s Celebrate Life“. A tek je sve počelo!

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

Dan 2 na tvrđavi!

Večeras u Novi Sad stiže novi zvezdani line-up. Veliki njemački DJ i producent Paul Kalkbrenner, na mts Dance Areni imat će prvi nastup nakon 18 mjeseci pauze. Iskoristit će ga za snimanje video spota koji će poslužiti i kao dnevnik o danima kada se vratio nastupima uživo, u čemu se ogleda i simbolika Exita. Uz njega će rov Arene „držati“ Maceo Plex, Pan-Pot, Marko Nastić, Layzie i Runy. Glavnom binom odzvanjat će drugi zvuci. Program u 20:00 otvaraju Nemesis, nakon koji slijede heavy metal divovi Sabaton u 21:00 i rock mašina Van Gogh. Plesni dio večeri predvode njemački DJ Topic, Lady Lee i Ece Ekren. Visa Fusion binu otvaraju jedni od pobjednika Play@EXIT konkursa Keni nije mrtav, zatim Ivan Jegdić, srpski HEMI pobjednici Dogs In Kavala, nakon kojih stižu Amira Medunjanin, Atheist Rap, Goblini i za kraj Fox & Surreal.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Zvanične procedure za ulazak na festival

EXIT je na svom sajtu objavio zvanične procedure za ulazak posjetitelja na ovogodišnje izdanje festivala. Ulaz na Tvrđavu, do nedjelje 11. jula bit će ograničen na one koji ili posjeduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali Covid-19, ili na one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test. EXIT je za kupce ulaznica obezbijedio besplatne brze testove na Novosadskom sajmu sve do posljednjeg dana festivala, dok će oni koji ulaze s pozivnicama te testove moći da urade u laboratorijima Aqualaba i Jugolaba širom Srbije, i Medlaba i Biotesta u Novom Sadu, sa kojima je EXIT dogovorio saradnju i beneficirane cijene samo za posjetitelje festivala. „Safe events Serbia“ bezbjedonosni protokol u skladu sa najnovijim naučnim istraživanjima, učinit će ljetnje festivale u Srbiji najbezbjednijim okupljanjima u zemlji, daleko sigurnijim od raznih proslava, tržnih centara, kafića i drugih mjesta okupljanja na kojima ne važe ovakva pravila.

Kompleti rasprodati, u prodaji samo jednodnevne ulaznice

Kompleti ulaznica za EXIT festival su rasprodati. Ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica za EXIT festival 2021. nalazi se u prodaji putem zvanične stranice festivala i prodajne mreže Gigs Tix. Određen broj ulaznica će se prodavati i na festivalskim ulazima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...