Event & Zabava

Pedja Bajović ponovo u Sarajevu

0

Regionalni stand-up komičar s nekoliko adresa, ponovo dolazi u Sarajevo. Ovog puta će govoriti o ex-YU prostorima.

Nakon što je u prethodnoj sezoni svojim pričama o muško-ženskim odnosima redovno nasmijavao publiku u sarajevskom klubu Monument, Pedja Bajović će u okviru svoje ljetne bh. turneje, publici u Sarajevu ponuditi nasmijani razgovor – o nama.

U opisu njegove predstave S NOGU* (*Sredsto za protiv jugonostalgije i jugofobije) stoji da je  to priča o svima nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji…uglavnom – o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka od svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok suneka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu… itakodalje sve do nepriznatog Plutona. Uz sve to se doda malo politike i ono malo tzv. domaće ekonomije, ponešto estrade i (nikada dovoljno!) sexa… i publika dobije – S NOGU!

– Sarajevo ljeti je jedan jako živahan grad i nadam se da će dosta naših zemljaka koji inače žive vani, a koji će tih ovih dana biti u gradu, doći da vide i to čudo od domaće stand-up komedije!, kaže Pedja Bajović.

Specijalni gost na ovoj večeri bit će Dino Ćatović, sarajevski multimedijalni stvaralac, a što uključuje i uspješno bavljenje stand-up komedijom. Program se održava u prostoru jazz cluba Monument.

PROČITAJTE JOŠ:  Gipsy Kingsi stigli u Sarajevo uoči muzičkog spektakla u Zetri

https://www.youtube.com/watch?v=FNjj6OrPhDM


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)