Nova godina u regiji dočekana uz vatromete i koncerte na otvorenom

- Advertisement -

Uz muziku i vatromete u ponoć, nova 2018. godina dočekana je na trgovima gradova širom Balkana.

Uz pjesme regionalne pop zvijezde Zdravka Čolića, desetine hiljada Sarajlija i brojnih turista dočekalo je Novu godinu na Trgu Bosne i Hercegovine.

U ponoć je priređen i spektakularni vatromet, a Novu godinu građanima je čestitao gradonačelnik Abdulah Skaka.
Više hiljada Zagrepčana na Trgu bana Jelačića u Novu godinu uveli su grupa “Vatra”, Doris Dragović, “Gazde” i Tonči Huljić & Madre Badessa. Točno u ponoć priređen je tradicionalni vatromet sa zagrebačkog nebodera, a sa glavne pozornice okupljenima je Novu godinu čestitao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Velik dio onih koji su Novu odlučili dočekati na ulicama Zagreba, okupili su se po širem gradskom centru gdje je prethodnih dana, kao i u novogodišnjoj noći organiziran adventski program, javljaju reporteri Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu "Šalji piće"

Slična atmosfera večeras je bila i u ostalim hrvatskim gradovima u kojima su dočeci organizirani na glavnim gradskim trgovima. Dubrovčani su u 2018. ušli sa Dinom Merlinom, Splićani su slavili uz Gustafe, Jolu i Mjesni odbor, Šibenčani uz Dubiozu kolektiv, Rijeku je zabavljala Crvena Jabuka, Prljavo kazalište Pulu, u Osijeku je pjevao Zvonko Bodgan.
Beograd je za doček 2018. organizovao dvije javne proslave. Ispred Doma Narodne skupštine u centru grada Beograđane i goste grada zabavljali su grupe “Balkanika”, “Riblja čorba” i pjevač Aca Likas.

U centru “Sava” održan je program pod nazivom “Nova godina otmeno”, a u programu je učestvovalo oko 150 umjetnika, izvodeći klasike, jazz i evergreen muziku. Kako je ranije kazao gradonačelnik Beograda Siniša Mali za doček 2018. očekuje se 20 odsto turista više nego prethodne godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Amerika na korak do potpunog gašenja TikToka, Biden već najavio da će potpisati ukidanje ove mreže

Više hiljada građana i gostiju grada dočekalo je Novu godinu uz pjesme hrvatskog kantautora i pjevača Tonija Cetinskog koji je nastupio na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Novogodišnje slavlje u Budvi uljepšala je grupa ”Bijelo dugme”, u Baru Marija Šerifović, dok je u Tivtu nastupio Gibonni.

Opština Priština tradicionalno je organizovala doček Nove godine na otvoreno, uz koncert i vatromet.

Veselo je bilo i na centralnim trgovima u Skoplju i Tirani, gdje je više hiljada građana i turista dočekalo Novu 2018.

U pojedinim gradovima regije, novogodišnje slavlje na otvorenom bit će nastavljeno i 1. januara navečer uz prigodne programe. Kod Vječne vatre u centru Sarajeva nastupa grupa “Crvena jabuka”. U Beogradu biće organizovana tradicionalna humanitarna akcija “Ulica otvorenog srca” koja se održava u više opština.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...