Event & ZabavaMuzika

Nakon pet godina pauze The Coral imaju novi album

0
Nakon pet godina pauze The Coral imaju novi album, Life.ba

Članovi britanske indie grupe The Coral su opet zajedno i rade ono u čemu su najbolji! Pripremili su novi studijski album nakon pet godina pauze. Izdanje Distance Inbetween u prodaji naći će se od 4. marta (Ignition Records).

Gledajući unazad, pevač grupe The Coral Džejms Skeli opisuje njihovu višegodišnju pauzu kao period žalosti. I dodaje:„Bili smo umorni. Pokušali smo i da snimamo, ali materijal nije bio dovoljno dobar. Mnogo stvari se nakupilo, koje smo morali da pustimo i da se povučemo korak nazad. Negde duboko u sebi, znao sam da ćemo se vratiti na scenu“.

Novi album Distance Inbetween prati izdanje The Curse of Love, na kome se nalaze stare pesme, a objavljeno je 2014. godine. To znači da pesme na sedmom albumu predstavljaju prvi potpuno novi materijal od 2010. godine, tačnije od albuma Butterfly House.

Ostali smo verni starom zvuku…Nismo želeli da album The Invisible Invasion bude savršen muzički – već da bude više sirov. Butterfly House je bio slojevit, i voleli smo ga zbog toga, međutim ovog puta smo uradili sve drugačije. Snimili smo album koji nas predstavlja na pravi način – novu formu benda. Svaki od naših albuma je na svoj način ekstreman – ima svoju temu i ličnost“.

Nove pesme The Coral je snimio uživo i uglavnom iz prvog puta u liverpulskom studiju „Parr Street“ sa ko-producentom Ričardom Turvijem. Zbog toga dvanaest numera koje se nalaze na albumu, zvuče „sirovo“ i pokazuju pravac u kome se kreće novoofomljeni The Coral.

Novi album grupe The Coral posvećen je Alanu Vilisu, mentoru i šefu Deltasonic izdavačke kuće koji je tragično preminuo 2014. godine.

Na albumu Distance Inbetween, nalaze se sledeće pesme:

 1. Connector
 2. White Bird
 3. Chasing The Tail Of A Dream
 4. Distance Inbetween
 5. Million Eyes
 6. Miss Fortune
 7. Beyond The Sun
 8. It’s You
 9. Holy Revelation
 10. She Runs The River
 11. Fear Machine
 12. End Credits

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)