Life newsMuzika

Gipsy Kingsi stigli u Sarajevo uoči muzičkog spektakla u Zetri

0

Gipsy Kingsi će ovog vikenda održati dugoočekivani i jedinstveni muzički spektakl u Sarajevu, a članovi legendarne grupe prije nekoliko trenutaka sletjeli su u glavni grad BiH.

Dobro raspoloženi i nasmijani članovi grupe fotografirali su se s fanovima koji su ih dočekali na sarajevskom aerodromu.

Iako su zvanični Kingsi nastupali ranije u Sarajevu, nisu nikada dolazili u punom sastavu i s vodećim frontmenom.

Na isključivo insistiranje Nicholasa Reyesa, Kingsi će nastupiti sutra u Olimpijskoj dvorani Zetra.

“Sarajevo sam lično odabrao mimo turneje i želim se pokloniti toj publici. Poznajem historiju Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. Jedva čekam da u kartu svojih turneja konačno upišem i Sarajevo”, poručio je Reyes ranije.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Haos u sarajevskom Domu zdravlja: Žena šamarala pacijente jer nije mogla preko reda doći na pregled

Govoreći o onome što će donijeti na scenu sarajevske Zetre, Reyes ističe da publiku očekuje “noć za pamćenje koja se dešava jednom u životu” i nudi uvid “u dušu romske muzike”.

“Muzika je važan dio romskog naslijeđa i na isti je način važan dio ljudskih života. Ljudi plešu i pjevaju uz našu muziku. Oni su pozadina ili čak baza ovog uspjeha”, rekao je Reyes za Klix.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Automobil izgorio na Ilidži: Vatrogasci i policija intervenisali

Sarajevski koncert će također biti specifičan i po set listi. S obzirom na to da nije u sastavnom dijelu turneje koja će biti izvedena po već pripremljenom repertoaru, domaća publika će imati priliku da posluša presjek njihovih najvećih hitova iz cjelokupne karijere.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)