Magnifico u Belexpocentru

- Advertisement -

 

Majstor koji je komponovao muziku za filmove “Montevideo, Bog te video!”, “Senke nad Balkanom” i evergrin“Pukni Zoro”se posle četri godine vraća u Beograd

Četiri godine posle prvog koncerta u Beogradu, koji je oduševio publiku, slovenački muzičar Robert Pešut Magnifico (Manjifiko), sa gostima, ponovo će pružiti nezaboravan ugođaj beogradskoj publici 15. aprila u Belexpocentru.

Magnifico važi za jedno od najintrigantnijih imena Slovenije i bivše Jugoslavije, kada je reč o regionalnoj muzičkoj sceni. Poznat je po eklektičnom zvuku i prepoznatljivom humoru, a poigravanje sa raznovrsnim žarovima postalo je njegov zaštitni znak. Svoju muziku opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-diskošlagera i džeza.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Laka objavio singl "Mama"

Komponovao je muziku za više srpskih i slovenačkih filmova, a svakako da je najpoznatija njegova saradnja sa glumcem, režiserom i producentom Draganom Bjelogrlićem. Autor je muzike za filmove “Montevideo, Bog te video!” i “Montevideo, vidimo se!”, a tokom ovih projekata sarađivao je sa španskom divom Luz Kasal i srpskim vojnim orkestrom “Stanislav Binički”. Takođe, autor je muzike za popularnu seriju “Senke nad Balkanom”.

Tokom muzičke karijere duge dve i po decenije izdao je 11 albuma i izgradio je svetsku karijeru. Njegov album “Export/Import” je 2004. godine izdala izdavačka kuća Sony, a album “Magification”objavljen je za uglednu izdavačku kućuPiranha Musik.Hitovi kao što su “Samo malo”, “Pukni zoro”, “Hir aj kam, hir aj go”, “Giv mi mani”, “Divna”, “Silvija” i “Pismo kumu (Rambo Rambo)”rado su slušani i na festivalima poput Szigeta.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Album pod nazivom “Charlatan de Balkan”, na kojem su gostovali Symbolic Orchestra (gudači), Ivan Pavlović Orchestra (duvači), The Frajle (prateći vokali), Oktet Kavsov brat i drugi, objavljen je 2016. godine.

Ulaznice za beogradski koncert Magnifico-a, mogu se nabaviti putem Eventim i Gigstix prodajne mreže, po ceni od 1190 dinara za parter i 1790 dinara za VIP.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...