Madonna podržala Gay paradu u St. Petersburgu, aktivisti je tuže i traže 10.5 miliona dolara

- Advertisement -

Madonna je nedavno odlučila podržati gay paradu u St.Petersburgu, koju su gradske vlasti zabranile.  Nakon toga, skupina aktivista najavila je tužbu protiv Madonne, zbog, kako kažu, moralne štete. Članovi Unije Ruskih Građana tražit će odštetu u visini 10.5 miliona dolara od pop zvijezde.

[pullquote]“Zahtijevamo da plati za moralnu štetu načinjenu građanima St.Petersburga zbog njenih akcija tokom koncerta održanog 09.08.2012. godine. Moramo braniti svoje pravo na normalan kulturni život bez propagande vrijednosti i pogleda koji su u kontradiktorni sa ruskim naslijeđem i kulturom” Kazala je glasnogovornica Unije.[/pullquote]

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Madonna je tokom koncerta u St.Petersburgu u više navrata podržala održavanje gay parade u tom gradu, iako su je gradske vlasti zabranile, a danima su se održavale demonstracije povodom ideje da se u ovom gradu održi uopšte takva parada.

Ova tužba bit ćemo samo jedan u nizu udaraca koji pogađaju Madonnu u posljednje vrijeme. Prvo je Elton John prokomentirao da je njena karijera završena, pa su je fanovi izviždali na koncertu u Parizu, u Varšavi je koristila fotke iz drugog svjetskog rata, koje se nisu svidjele mnogima.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Tužili su je i u Francuskoj zbog upotrebe kostima koji su previše ličili na nacističke, a morala je otkazati i koncert u Australiji. Tu je i tužba vezana za njen hit iz 90-tih “Vouge”. Sudski proces po tom pitanju već je u toku

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...