Life vikend vodič – vodimo vas kroz najbolje vikend žurke u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru

- Advertisement -

I ovog vikenda vam se ide u provod, ali ne znate gdje tačno? Nema razloga za brigu, jer tu je još jedan LIFE vikend vodič koji će vas „provozati“  kroz najbolje vikend žurke u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru. Izabrali smo nekoliko prijedloga…

U glavnom gradu BIH vikend će obilovati različitim dešavanjima, a za dozu dobrog rocka pobrinut će se klub Jazzbina koji najavljuje čak dva koncerta (u petak i u subotu) legendarnog beogradskog rock benda Kanda, Kodža i Nebojša.

U petak u klubu Underground nastupit će sarajevski bendovi Weltschmerz i Radarska Kontrola, a istu noć u klubu AG prisutne će zabavljati sarajevska grupa Konvoj. U istom terminu u klubu Cinemas Sloga desit će se prvi sarajevski solo koncert i promocija prvog solo albuma nazvanog Kuća bez krova pjevača grupe Hladno Pivo – Mile Kekina.

Još jedno izdanje dance more sleep later partija desit će se u klubu Trezor na kojem će sa Edibom D. nastupiti gosti iz Zenice – DJ Davor B i Two Funny, a u klubu Silver & Smoke nastupit će DJ Jasmina i Forniva. U caffe baru Opera najbolju hiphop selekciju priprema  DJ Indigo.

U subotu u klubu Underground nastupit će Rainmaker – beogradski Iron Maiden tribute bend koji na domaćoj sceni postoji već dugi niz godina, a sve prisutne tu noć očekuje dvosatni repertoar iz cjelokupnog diskografskog opusa benda Iron Maiden.

Subota u klubu Silver & Smoke rezervisana je za Roof AW iz Mostara sa kojim će nastupiti Calkins, a u istom terminu u klubu Trezor nastupit će kolektiv strastvenih ljubitelja muzike i kolekcionara vinila iz Beograda – White City Soul čija je glavna misija da šire dobru muziku i pozitivne vibracije kroz soul, funk, disco, dance, soulful house, afrobeat i brasil ritmove.

Caffe Duradžik u Mostaru za petak najavljuje nastup rock benda Mustang, a već u subotu u sklopu after partija koncerta grupe Black – tribute to Metallica koji će se održati u OKC Abrasević, prisutne će uz hitove 60-ih i 70-ih  zabavljati Stari As aka. Šef. U subotu u Plablo’s Reastaurant & Club plesat će se uz svirku mostarskog benda Groovin’ Dolls koji pripremaju obrade dance & trash klasika 80-ih i 90-ih.

Dan prije nastupa u Mostaru, novosadski Metallica tribute bend Black će nastupiti i u Tuzli u klubu Palma, a u subotu na istom mjestu prisutne će svu noć zabavljati sarajevski deep house dvojac After Affair.

Beogradski Iron Maiden Tribute sastav Rainmaker će ovog vikenda nastupiti i u Banjoj Luci i to u petak u DKC Incel, a ukoliko se ipak odlučite da posjetite klub Fabrique, očekuje vas nastup Wikluh Sky-a kojeg poznajemo iz hip-hop trojca Bad Copy sa kojim će nastupiti i Kawiar Mangueira.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...