LIFE vikend vodič

- Advertisement -

Praznična atmosfera polako jenjava, većina se vratila svojim svakodnevnim obavezama, a misli nam opet okupira vikend i pitanje kako i gdje ga najbolje iskoristiti.

Nadamo se da ste se odmorili i u novu godinu zakoračili odmorniji i pozitivniji i da ste spremni za novu dozu zabave koju nosi vikend pred nama. Nakon kraće pauze donosimo vam prvi LIFE vikend vodič za 2019 godinu, a koji to od bosanskohercegovačkih gradova nudi provod baš po vašoj mjeri saznajte u nastavku.

Sarajevski klub Trezor za petak najavljuje prvo ovogodišnje izdanje dance more sleep later partija na kojem će nastupiti DJ i producent Saša Savić poznatiji kao Rub a Dub, a podršku će mu pružiti Edib D. Istu noć od 23h u klubu Silver & Smoke nastupit će S.Elle, Forniva i Soole.

Ukoliko više preferirate živi nastup i svirke, petak će biti bogat manjim klubskim rock svirkama na nekoliko lokacija.

U klubu AG nastupit će bend Jufkamental iz Mostara i sarajevski autorski alt-rock bend The Adult Brain, a za klub Underground najavljena je svirka rock benda Paranoid. Klub Jazzbina za petak najavljuje svirku Pochko i New Primitives, a u The Pubu na Malti nastupit će sarajevski Pro Rocksi. Ulaz na sve pomenute svirke je besplatan.

U subotu u klubu Silver & Smoke nastupit će provjereni duo Bonjasky i Torres, a caffe bar Opera priprema pravu muzičku poslasticu sa Zlijay aka Mixmaster Zlee-jem iza pulta. U The Pubu nastupit će sarajevski bend The Sunday Stories, a na koncertu će po prvi put predstaviti i svoju novu pjesmu Dišem.

U nedelju sa početkom u 19h u Historijskom muzeju desit će se umjetnički događaj pod nazivom TAZ #2 „Posljednji pozdrav Adiju Lukovcu“ koji je osmišljen kao znak zahvalnosti za bogati muzički opus i umjetničko naslijeđe Adija Lukovca, te njegov značaj za nastavak razvoja elektronske muzike i savremene umjetnosti na području Bosne i Hercegovine. Događaj će biti potpuno fokusiran na muziku i performans, bez suvišnih riječi, opisa i govora. Prvi dio događaja bit će performativnog karaktera i posvećen muzici kreiranoj kroz umjetničke projekte benda Adi Lukovac & Ornamenti, dok će u drugom dijelu događaja muzičari i umjetnici sadašnje sarajevske scene kreirati “happening” svirajući zajedno u improvizacijskoj jam sessiji posvećenoj Adiju Lukovcu.

Petak u Mostaru rezervisan je za još jedan Vinyl set by Šef u OKC Abrašević, a istu noć u caffe Duradžik nastupit će Tres Hombres. U subotu u pubu Black Dog nastupit će Bojan Beribeka, a u Golden Pubu prisutne će zabavljati Noa & Funkblasters čiji repertoar podrazumjeva obrade najvećih funk hitova sa prostora bivše Jugoslavije. Caffe Duradžik za nedjelju priprema još jedno filmsko veče, a film koji će biti prikazan je muzički dokumentarac Iron Maiden: Flight 666.

U Tuzli u petak u klubu Palma po prvi put će nastupiti kragujevački heavy metal bend Motorcharge, a gosti koncerta će biti i hardcore bend Dick is Dead iz Doboja.  Subota na istoj lokaciji rezervisana je za još jednu Audioreviju sa DJ-evima G.Edd i Borg.

Popularni banjalučki klub Fabrique u subotu organizuje prvi all nighter u mjesecu januaru sa Ivanom Z., a za nedjelju 13.januar najavljeno je veče sa Leom Dobričić. Istu noć nastupit će i kultni rock bend Balkan Express u kafiću Rock Symphony.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...