Jay Lumen 22. jula nastupa u sarajevskom klubu My Face

- Advertisement -

Posljednju godinu je jedan od najtraženijih umjetnika iz svijeta elektronske muzike, a njegove trake su sedmicama na prvom mjestu na Beatportu. Također, posljednju godinu imao je rasprodane evente i u regionalnim metropolama, a valja naglasiti da nastup krajem godine iz kluba Tron u Travniku još prepričava.

PLAKAT_JAYLUMEN

Jay je u elektronskoj muzici još od 80-ih, kad je s electro/wavea prešao na acid i techno, a klupsku karijeru startao 2006. u progressive vodama. Pri kompoziranju je svakako pomoglo što je klasično obrazovan, a uzore u produkciji je i dalje nalazio među starim majstorima žanra. Četiri godine kasnije mijenja stil u tech-house i funky techno, a popularnost mu ne jenjava, naprotiv – očito mu je dobro došao svježi zvuk, koji mu je, pritom, priskrbio iznimno veliku fan-bazu. I dalje ostaje jedan od najtraženijih evropskih DJ-a.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Early birds ulaznice su dostupne od 1. jula po simboličnoj cijeni od 10 KM, a s ovim eventom klub My Face najavljuje bogatu ljetnu sezonom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...

(VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...