James Zabiela na Brodolomu

- Advertisement -

Engleski DJ i producent James Zabiela jedan je od headlinera koji će nastupiti drugog dana festivala Brodolom, koji se održava 22 i 23. jula 2016. godine u Tuzli. Nakon što su prošlog mjeseca organizatori najavili da će headliner prvog dana festivala – kada nastupaju bendovi– biti najbolji regionalni bend Dubioza kolektiv, sada kreću i najave lineupa za ljubitelje elektronske muzike, za koje je rezervisan drugi dan festivala.

James Zabiela je rijetka vrsta umjetnika. U proteklih 12 godina stekao je status legende, dijela kulturnog nasljeđa elektronske muzike, iako je još uvijek dvije decenije mlađi od svojih kolega sa kojima trenutno dijeli taj epitet. Za to prije svega može zahvaliti svojoj neprevaziđenoj tehničkoj vještini na živim nastupima, kojima je zacementirao svoje mjesto u srcima ljubitelja elektronske muzike širom svijeta.

James je 2014. godine obilježio svoju 12. sezonu kao rezidentni DJ na We Love…Space na Ibizi, nastavljajući da putuje planetom dok je njegova izdavačka kuća Born Electric napunila dvije godine. Ova izdavačka kuća stoji iza izvođača kao što su Hot Chip, Midland, FaltyDL, Cloud Boat, Tin Man, Serge & Tyrell, te nadolazeći talenti Pedram, DREWXHILL i Pedestrian, a sve njih je pronašao Zabiela lično. Od ove godine James se počeo strasno baviti kreiranjem i organizacijom evenata sa svojimBorn Electric stageovima i arenama, kako u rodnoj Britaniji tako i diljem svijeta, uključujući Zoo Project, Global Gathering, Warehouse Project i Space na Ibizi.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

PressShot lowres

Pored toga što je Time Out magazin pisao o Zabieli kao tehnički najboljem svjetskom DJ-u, donosimo i šta su ljudi iz svjeta elektronske muzike rekli o njemu.

„James je tehnički Džedaj i svaki put kada nastupa pomjera granice DJ-inga do krajnjih granica. Njegovo umijeće daje Pioneer gramofonima i opremi sasvim novu dimenziju.“Rik Parkinson, Pioneer DJ Europe.

„James ima neobjašnjiv talenat da uvjeri svaku osobu u publici da svira samo za nju. Kada muzika krene, ne postoje više on i oni: postoje samo svi.“Midland.

Drugog dana Brodoloma, jedan od headlineraće biti Zabiela, a organizatori najavljuju skoro objavljivanje i ostalih imena iz lineupa, kao i drugih headlinera. Početkomnaredne sedmice se očekuje puštanje u prodaju prvih Early Birdulaznicaza oba dana festivala, a očekuje se da će u ranu prodaju biti puštene i dvodnevne paket-ulaznice.

Na kraju, da podsjetimo: Brodolom je za svoju desetu godišnjicu od regionalno prepoznatljivog partyja prerastao u dvodnevni festival na kojem je prva noć(22. jul) rezervisana za bendove, a druga (23. jul) za prepoznatljivi zvuk Brodoloma – elektronsku muziku. Festival će biti organizovan na istoj lokaciji kao i prošle godine– Šićki Brod.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...