Izlazi treći album St Germaina – “St Germain”

- Advertisement -

St Germain se vratio. Isti kao nekad, ali nepredvidiv kao nikad do sad! Dvadeset godina nakon uspješnog album ”Boulevard”, petnaest godina nakon nagrađivanog “Tourista”, nakon nekoliko svjetskih turneja, Ludovic Navarre, alias St Germain ponovno je ušao u studio. U petak 9. listopada izlazi njegovo treće i jedinstveno izdanje pod nazivom “St Germain”.

Za “St Germain”, Navarre je inspiraciju našao u afričkoj tradicionalnoj glazbi, ponajviše s malijskog teritorija koja se oslanja na ceremoniju lova i rituala naroda Mandinke u kojima pjevači, plesači i glazbenici slave različite faze života.

Kao pravi čarobnjak zvuka, St Germain uspješno je stvorio ritmičan i prozračan spoj zvukova, kombinirajući tradicionalne afričke instrumente poput kore, balafona, peul violine, sokua i žičanog instrumenta n’goni s električnom gitarom i saksofonom, a sve to pomiješano s elektroničkim sekvencama i slojevima. Njegova tehnika evidentna je u instrumentalnim stvarima poput “Hanky Panky” “Mary L” i “Forget Me Not” dok su za “Sittin’ Here” “Voila” i “Family Tree” karaktersitični vokali malijskih glazbenika Nahawa Doumbia, Fanta Bagayogo i Adama Coulibaly. St Germain poznat je i po svojoj ljubavi prema blues glazbi, stoga je najavni singl “Real Blues” u kojem je ukomponirao vokale teksaške blues legende Lightnin’ Hopkinsa posvetio Mississippi bluesmanu R.L. Burnsideu koji je preminuo 2005. godine.

PROČITAJTE JOŠ:  Eldin Huseinbegović pred koncerte: Zahvaljujući muzici putujem širom svijeta i upoznajem nove narode i kulture

St Germain je produkciju istoimenog albuma izvršio u vlastitom studiju gdje se okružio s afričkom dijasporom, ponajviše iz Malija i Senegala kao što su Adama Coulibaly (Salif Keita), Sadio Kone, Guimba Kouyate, Cheikh Lo Ouza Diallo , Mamadou Cherif Soumano (Tiken Jah Fakoly) i Zoumana Tereta.

st-germain-promo

Ova međunarodna ekipa glazbenika nadopunjena je klavijaturistom, Didier Davidasom iz Martinique, brazilskim perkusionistom, Jorge Bezerra (Joe Zawinul Syndicate), senegalskim basistom Alioune Wade (Ismael Lo) i saksofonistom, Edouardom Laborom iz Guadeloupea, koji se također pojavljivao na prethodnim izdanjima.

Album je masteriran u legendarnom londonskom studiju Abbey Road od strane Alexa Whartona, čovjeka koji je zaslužan za Beatlesov “Live at the BBC”, a radio je s Chemical Brothersima, Gilberto Gilom, Scottom Walkerom itd.

Za masku koja obilježava naslovnicu albuma zaslužan je dizajner Gregos, street umjetnik koji postavlja skulpture lica po zidovima Pariza, ali i diljem Europe. U Hrvatskoj se album može kupiti u obliku CD-a I LP-a u svim Dancing Bear Shopovima. Promocija “St Germain” albuma, započinje početkom studenog 2015. godine, u sklopu koje će 7.11.2015.posjetiti i zagrebačku Tvornicu kulture.

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

Bitno je naglasiti da će njegov najnoviji album na europskim pozornicama u punom sjaju iznijeti i bend koji prati St Germaina te broji devet glazbenika. Dakle, ne očekujte DJ set, već  koncert u pravom smislu te riječi.

Zagrebački nastup St Germaina bilježi ogroman interes na Facebook eventu koji je u nekoliko dana okupio preko 3400 ljudi najrazličitijih profila ali s jednom željom, da vide kako St Germain zvuči liveUlaznice možete kupiti online putem sustava Entrio ili na svim prodajnim mjestima istog sustava, čiji popis možete pronaći ovdje: https://www.entrio.hr/outlets. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 200 kn, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, iznosit će 230 kn.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...