Grupa Konvoj nastupa u STUDIJU 2 BHRT

- Advertisement -

Nakon sjajnog koncerta Erogenih zona Muzička produkcija BHRT nastavlja serijal u okviru kojeg će u utorak 24.05. s početkom u 20 sati nastupiti poznati bosanskohercegovački sastav Konvoj. Predgrupa će biti sastav Republika čiji novi  singl „To mora da je ljubav“uskoro izlazi za MPBHRT.

konvoj cover fb

Koncert je besplatan a moguće je prisustvovati uz obaveznu najavu dolaska na mail muzicka.produkcija@bhrt.ba

Današnju postavu benda čine:

Hamo Salihbegović – solo gitara i back vokal,

Nedžad Merdžanović – lead vokal i gitara,

Ahmo Osmić – bas gitara i back vokal,

Bojan Crnogorac – bubnjevi i back vokal

Grupa Konvoj je formirana 1988. godine u Sarajevu, kada su osvojili prvu nagradu na tada popularnom festivalu “Nove nade, nove snage”. U tom periodu članovi benda su bili: Hamo Salihbegović-gitara, Muamer Đozo-bas, Mirsad Krupalija-bubnjevi, Davor Ebner-vokal, kasnije pjevač grupe “Regina”. Kroz bend u velikom broju prolaze mnogi sarajevski talentovani muzičari: Nedeljko Čalija (vokal), Alen Ekmečić (bas gitara), Bakir Karić (klavijature), Ismar Volić (klavijature), Adnan Šaran (pjevač grupe Skroz), Feđa Štukan – klavijature….

  1. godine grupi Konvoj se pridružuju Samir Bajraktarević-bubnjevi i Nedžad Merdžanović – vokal. U teškim životnim uslovima održavaju redovne probe i koriste priliku za svirke uživo gdje ostavljaju upečatljiv dojam. Po svršetku ratnih dešavanja pripremaju album prvijenac koji će ostaviti upečatljiv trag u BH muzičkom autorstvu…
PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Aktuelni album benda je Mimosvijet – Album sniman u periodu jesen/zima 2013. i proljeća ’14. godine, 21. stoljeća, u Recording Studio MC Pavarotti – Mostar. Editing i mix radjen u studiju Antika – Sarajevo, a mastering u Hotline Mastering – New York.

U proljece 1997. godine grupa Konvoj organizuje prvu veliku turneju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Turnejom je bilo obuhvaćeno sedamnaest gradova, a glavni pokrovitelj je bila Coca-Cola BiH. U tom periodu bend je ubjedljivo na prvom mjestu na svim top listama u BiH, a kao nagradu za to je dobio i Avazovog “Zlatnog zmaja” za hit godine pjesmu “U Tvojim Očima” kao i za doprinos u afirmaciji BH pop-rock scene.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

Veliki je broj odsviranih koncerata a za izdvojiti su: gosti na koncertu grupe INDEXI – BKC Sarajevo, promo koncerti prvog i drugog albuma u CDA Mladost, Pjevajmo do zore i Hvala vam – Skenderija, gostovanje na koncertu Dine Merlina – stadion Koševo, predstavljanje BH scene na POP-ROCK festivalu – Barcelona, Festival Baščaršijske noći – Sarajevo, Festival prijateljstva – Goražde, Zetra, Dom mladih, Sloga, Stage i mnoštvo klubskih svirki…Veliki solistički koncert održan je u sarajevskom Domu mladih 20.12.2014. godine.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...