GREENTECK održao plesnu radionicu u Sarajevu [video - foto]

- Advertisement -

Red Bull popper, Maxime Green aka Greenteck, višestruki svjetski popping prvak i jedan od najvećih street dance imena današnjice dva dana je bio u posjeti Sarajevu.

Iako je martovski snijeg napravio pometnju u glavnom gradu BiH, to nije spriječilo Greentecka, koji je navikao na zime u Montrealu, da se u četvrtak, 22. marta, pridruži partyju održanom u Underground klubu.

Pobjednik ovogodišnjeg Juste Debout takmičenja održanog u Parizu plesao je sa plesačima i plesačicama škola Fresh Generation i Proacademia uz muziku Zlijaya i Audio InFunktiona, a dan poslije, 23. marta uspješno je održao i plesnu radionicu. Na radionici plesači i plesačice mogli su iskusiti različita eksperimentisanja sa poppingom, nakon čega su nastavili druženje sa Greenteckom.

„Čitav život sam okružen plesom, moja porodica je bila posvećena plesu. Brojni plesači su bili moja inspiracija, Michael Jackson, James Brown, Nicholas Brothers… Ono što bih poručio mladim plesačima jeste da nikad ne zaborave odakle dolazie i da se ne boje unositi novine i mijenjati stvari.“ Izjavio je Greenteck.

Popping je poseban plesni stil koji u fokus stavlja specifične izolirane pokrete i korištenje mišićnih kontrakcija koji izgledaju kao udarci u tijelu plesača. Muzika namijenjena poppingu razlikuje se od one koja se koristi u drugim uličnim plesovima. Raznovrsna je i daje plesaču bezbroj mogućnosti za kreativni izražaja na plesnom podiju.

PROČITAJTE JOŠ:  Foto dana: Za ljubav nikad nije kasno

https://www.instagram.com/p/Bgq-lxihEKT/?taken-by=redbullbih

„Mislimo da svi plesači kada dolaze na radionice imaju određena očekivanja od svjetski poznatih, a smatram da je Greentech sva ta očekivanja ispunio. U prvoj dijelu radionice smo se kvalitetno zagrijali i nakon toga se posvetili drilanju (ponavljanju) basic koraka i onda smo prešli na rutinu, kombinaciju svega. Ali stvarno sve u svemu odlično je bilo i svi su zadovoljni.“ Izjavili su Dženita Hasečić i Tarik Osmanagić iz plesne škole Fresh Generation.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Armin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu "Lasto mala": Oda bosanskoj ženi koja donosi pregršt emocija

Greenteck je dominantna figura u takmičarskim krugovima i jedan od najboljih plesača na međunarodnoj plesnoj sceni uz čije ime se vežu mnoga plesna priznanja. Prati ga reputacija plesača sa veoma visokom energijom koja protiče između više različitih stilova. Sa snažnim temeljima i luđačkom kreativnošću, Greenteck je sila povezana sa poppingom u čitavom svijetu.

Boravak u Sarajevu je iskoristio da se upozna sa plesnom scenom i snimi zanimljive video uratke plesanja na ulicama grada. Nakon Sarajeva, jedan od najbolji poppera na svijetu svoje znanje će dijeliti sa mladima u Ljubljani i Zagrebu gdje će nastaviti snimati zanimljivi video koji će biti objavljen naredne sedmice.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...