Event & ZabavaMuzika

Goran Bregović snima novi album, sprema veliki koncert u Beču

0
Goran Bregović snima novi album, sprema veliki koncert u Beču, Life.ba

Goran Bregović do kraja mjeseca intenzivno radit će svom novom albumu „Tri pisma“ iz Sarajeva koji bi se trebalo na tržištu pojaviti do kraja 2016. godine. Svjetski poznatom muzičaru potreban je potpuni mir za novi projekat, tako da će prvi koncert imati tek 13. februara u njemačkom Dusseldorfu, za koji vlada veliki interes tako da je već sada većina kartaa rasprodata. Ovaj koncert održava se u sklopu turneje „ko ne poludi nije normalan“, kojom se obulježava 40 godin od osnivanja „Bijelog dugmeta“.

Nakon njemačke Brega, Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa i orkestar za svadbe i sahrane družit će se sa publikom u Beču. U austrijskoj prijestolnici oni će nastupiti  u prestižnoj dvorani hotela „Pyramide“ u Vosendorfu u Beču, a za organizaciju ovog spektakla zadužen je Fikret Vukalić Fantom,  koji već godinama u ovoj zemlji pravi najbolje koncerte najpopularnijih pjevača sa prostora bivše Jugoslavije.

– Zdravo svima u Beču. Pred 8. mart 5. marta „Bijelo dugme“ će održati možda svoj najveći koncert u dijaspori u dvorani hotela „Pyramide“ u Vosendorfu u Beču. Dođite. Bit će ludo, ko ne poludi taj nije normalan – rekao je legendarni muzičar Goran Bregović.

U 2016. godini turneja „Ko ne poludi nije normalan“ bit će održana u još nekoliko gradova u Njemačkoj, a za organizaciju bit će zadužen Brane Ivić. Podsjetimo iza ovog uspješnog projekta kao producent stoji Adis Gojak.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)