Event & ZabavaMuzika

Futavci promovisali novi video spot za pjesmu “Irska (cugerska)”

0

Članovi sarajevskog punk-rock benda Futavci, vrijedno su svirali i radili cijelu godinu, koju završavaju    promocijom novog video spota za pjesmu “Irska (cugerska)“. Riječ je o drugom spotu sa njihovog prvog albuma “Socijalni rock”. Video spotom za “Irsku (cugersku)“ Futavci zaokružuju cjelokupnu priču kada je u pitanju prvi album. Međutim, za njih nema odmora,  kako su kazali već vrijedno rade na pjesmama za novi album, jer im je cilj napraviti veliku karijeru i vratiti Sarajevo, kao i BiH, na rock ‘n’ roll mapu regije.

“Htjeli smo napraviti dobar dernek i to sve zabilježiti kamerama. Bez neke filozoifije i pretjerano dubokih umjetničkih izražaja. Pjesma “Irska (cugerska)” govori o optimizmu i o momentu kada izranjamo iz svakodnevnih problema uz ugodno društvo i dobar dernek, inspirisan irskim motivima. Mislimo da smo to i uspjeli. Spot pršti energijom, a zato su zaslužni prije svega, svi naši fanovi koji su došli na snimanje i koji nas prate na svirkama, prijatelj bend i režiser spota Adnan Goro, direktori fotografije i snimatelji Admir Švrakić i Faris Dobrača, produkcijski tim Studio Scena, Celtic Pub i svakako naš prijatelj i partner irski viski Jameson. Nadamo se da će video spot, kao i pjesma, djelovati kao antidepresiv u ovom stresnom kapitalističkom režimu”, izjavili su Futavci. 

Sve vrijeme snimanja podršku im je pružao Jameson.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Ivana Knoll ne prestaje šokirati provokativnim izdanjima: Zamiješala kukovima u haljini na rese

 “Priča o irskom viskiju prepuna je drame, obrata, trijumfa i izazova, a druženje, muzika i angažiranost je važan dio Jameson kulture. Činilo nam se prirodnim podržati grupu koja predstavlja te iste vrijednosti i komunicira sa našom ciljnom skupinom. Nama je posebno važno da konzumentima pružimo mogućnost da probaju Jameson jer znamo da kada ga jednom okuse gotovo uvijek se preobrate i postanu mu vjerni. Mislim da je isto i sa Futavcima, ko ih jednom čuje postaje i ostaje njihov vječni fan”, kazala je Belma Agić, marketing direktorica Pernod Ricard Bosnia.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu za nedjelju najavljen mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić

Bila je ovo idealna prilika i za druženje sa predstavnicima medijima gdje su se Futavci zahvalii na podršci koju su im pružali u dosadašnjem radu, te otkrili šta je to što planiraju raditi naredne godine.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.