Frenkie gost u novom spotu Urban Instinkta! Zajedno poručuju: „Ustani i kreni“!

- Advertisement -

Rapcore bend Urban Instinkt nedavno je na tržište plasirao svoj prvi studijski album „Spreman sve da dam“ na kojemu su ugostili legendu domaće hip-hop scene Edu Maajku i to na pjesmi “Daj joj keš” te jednog od najboljih MC-a na Balkanu – Frenkiea na pjesmi “Ustani i kreni“.

Spot za pjesmu „Ustani i kreni“sniman je u Tuzli i Sarajevu pod redateljskom palicom Vedrana Haračića i ekipe Salt and Flow iz Tuzle, a pogledati ga možete na sljedećem linku:

„Sam spot i pjesma nose univerzalnu poruku svim ljudima da trebaju da se pokrenu, a ne da budu samo statični kritičar. Od naših stavova i odlučnosti zavisi sve što nam se događa. Želite li i dalje biti pasivni i promatrati kako vam život prolazi u žaljenju ili ćete se jednostavno pokrenuti, ujediniti i krenuti naprijed k pozitivnijoj i boljoj budućnosti. Ustani sa poda po kojem te gaze, obriši prašinu sa sebe, pusti glas i kreni …Kreni i uzmi stvar u svoje ruke… Uzmi za svoje i naše bolje sutra!“ – poručuju članovi Urban Instinkta.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Armin Muzaferija u nedjelju predstavlja pjesmu "Lasto mala": Oda bosanskoj ženi koja donosi pregršt emocija

Na albumu „Spreman sve da dam“ se nalazi osam pjesama raznolikih tematika, a opisuju ih tekstovi vezani za psiho-socijalno stanje ljudi u današnjem društvu.

Samu glazbu ispunjavaju energični rifovi i ritmovi s dozom stila sličnog za rapcore bendove devedesetih godina kojeg možemo opisati u tri riječi – iskreno, istinito i realno

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Rasprodano je već pola kapaciteta dvorane Bosanskog kulturnog centra...

Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu…

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema...

Muzička diva Josipa Lisac 11. maja u BKC-u u Sarajevu

Pedeset godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi" jubilej je koji...

Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

Maher Zain, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike...